عصر آذربایجان

گزارش خبر

تخت سليمان نماد اصالت تکاب

تخت سليمان نماد اصالت تکاب

1399/07/13

گروه تاريخي : تخت سليمان اثر تاريخي برجاي مانده از هزاره قبل ميلاد نمادي از اصالت تکاب بوده و شکوهي کم‌نظير از گذشتگان آذربايجان غربي است که امروزه مقصد گردشگري بسياري از گردشگران خارجي و داخلي است.

 گروه تاريخي : تخت سليمان اثر تاريخي برجاي مانده از هزاره قبل ميلاد نمادي از اصالت تکاب بوده و شکوهي کم‌نظير از گذشتگان آذربايجان غربي است که امروزه مقصد گردشگري بسياري از گردشگران خارجي و داخلي است.
 آذربايجان غربي با داشتن طبيعي بکر، اماکن تاريخي، آب و هوايي معتدل، مردمي با فرهنگ و آداب و رسوم اصيل يکي از استان‌هايي است که همواره مقصد بسياري از گردشگران داخلي و خارجي است، اين استان با داشتن شهرهايي با قدمت‌هاي چندين هزار ساله مأمني از تاريخ و نمادي از اصالت اين استان بوده و داستان‌هاي زيبايي از زندگي گذشتگانمان را به رخ مي‌کشند.
تکاب يکي از اصيل‌ترين شهرهاي آذربايجان غربي است که با داشتن اماکن تاريخي، سرگذشتي جالب   که از چند هزار سال قبل برجاي مانده‌اند براي بيشتر مردم جالب بوده و آن‌ها را براي کشف و آگاهي از اين سرگذشت به تکاب مي‌کشاند و امروزه  اين شهر به محلي براي گذران اوقات فراغت و به يک منطقه بين‌المللي گردشگري تبديل شده است که سالانه هزاران گردشگر داخلي و خارجي را پذيرا است.
مجموعه آثار باستاني تخت سليمان که در 45 کيلومتري تکاب واقع شده يکي از چهارمين آثار ثبت‌شده در يونسکو است اين منطقه از هزاره قبل از ميلاد محل استقرار بوده و اهميت فراواني در ادوار گذشته تاريخ داشته تخت سليمان به زبان به پهلوي گنزک يا گنجه و در زبان روميان گزکا و در ميان اعراب به شيز معروف بوده است.
گفتني است مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان تکاب در دوره‌هاي مختلف تاريخي محل سکونت اشکانيان، ساسانيان و ايلخانيان بود؛ قلعه تاريخي تخت سليمان که در جنوب شرقي آذربايجان غربي  بوده و از دوره ساسانيان باقي‌مانده است و با بخش‌هاي مختلف همچون تالار ستون دار، ايوان خسرو، دروازه‌ها و ديوارهاي مستحکم از بناهاي مهم تاريخي جهان به شمار مي‌رود.
اين مجموعه ميراث فرهنگي با درياچه‌اي اسرارآميز در وسط بقاياي تاريخي آن در سال 1382 به عنوان چهارمين اثر ملي کشور در فهرست آثار جهاني سازمان يونسکو به ثبت رسيد.
بنا به گفته کارشناسان ديوارهاي چهار ايواني تخت سليمان، بيشتر به گچ کاري و کاشي‌کاري مزيّن بوده و کف آنها سنگ‌فرش شده است همچنين جالب‌ترين بناي غرب درياچه اين منطقه بنايي 12 گوش با سقفي گنبدي شکل است که تنها راه ورودي آن سمت جنوب و از داخل يک راهرو بوده است در دو طرف ايوان مکان‌هايي جهت نشستن پادشاهان تعبيه‌شده که در آن قسمت‌ها کاشي‌هاي زرين‌فام با نقش اژدها و سيمرغ در رنگ‌هاي آبي و فيروزه‌اي ديده مي‌شود.از بناهاي شمال درياچه تخت سليمان در دوران ساساني تنها اتاق آتشگاه باقي‌مانده اما با اين‌وجود مي‌توان گفت که معماري بناهاي اين قسمت تحت معماري ساساني بوده، اتاق آتشگاه در اين زمان با استفاده از طاق‌هاي بر روي‌هم تبديل به بنايي دو طبقه شده که طبقه‌ي بالايي آن تالار رسمي بارعام بوده و پلکان اصلي آن در محور ايوان قرارگرفته بوده است.
زندان سليمان بر روي کوهي قرارگرفته که بيشتر به يک دهانه آتش‌فشاني خفته مي‌ماند و وجود چشمه‌هاي آبگرم معدني در روستاي احمدآباد در پاي همين کوه مؤيد اين نظر است و ارتفاع اين زندان مخوف افسانه‌اي که ديواره صخره‌اي آن کاملاً عمودي است از يک صد متر بيشتر به نظر رسيده و بوي گاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام مي‌رسد.
باور اينکه امروز اين زيبايي‌ها دستخوش تغييرات فراواني شده و بعضاً نيز در خطر تخريب و از بين رفتن است بسيار نگران‌کننده بوده و همواره باستان شناسان و حتي مردم را نيز در فکر فرو مي‌برد چرا که اين منطقه  و آثار باستاني واقع شده دران ثروتي ملي بوده و علاوه بر ارزش اقتصادي که به را منطقه دارد ارزش معنوي، فرهنگي و اجتماعي نيز براي اين استان به شمار مي‌رود و با کمي توجه مي‌توان اين شهر را به مقصد گردشگري تبديل کرد.
*محبوبيت روزافزون تخت سليمان ميان گردشگران خارجي
مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان تکاب  مي‌گويد: در طول يک ماهه تابستان 10 هزار و 94 گردشگر از بناها و آثار معماري مجموعه ميراث فرهنگي و گردشگري تخت سليمان و يک هزار و 156 گردشگر نيز از "کوه ميان تهي زندان سليمان" بازديد کردند.
مظفر عباس زاده مي‌افزايد: از اين تعداد 111 گردشگر خارجي از تخت سليمان، و 18 نفر نيز از کوه ميان تهي زندان سليمان بازديد کردند.
وي بيان مي‌کند: اين گردشگران از کشورهاي آلمان، ايتاليا، سوئيس، ژاپن و فرانسه براي ديدن مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان به شهرستان تکاب سفر کرده‌اند.
عباس زاده تصريح مي‌کند: اکثر گردشگران ايراني و خارجي در سوئيت‌ها يا واحدهاي بوم گردي اقامت کردند.
*رونق تکاب درگرو آماده‌سازي زيرساخت‌ها
فرماندار تکاب با اشاره به شهر تخت سليمان مي‌گويد: تبديل روستاي نصرت آباد، مرکز بخش تخت سليمان در 45 کيلومتري تکاب به نقطه شهري با پيشنهاد استانداري آذربايجان غربي در اسفند سال گذشته مورد موافقت وزارت کشور قرارگرفته و اکنون 2 نقطه شهري در اين شهرستان وجود دارد.
علي مکرمي دراين‌باره مي‌افزايد: تلاش مي‌کنيم فرآيند استقرار ادارات و راه‌اندازي شهرداري در تخت سليمان با سرعت و شتاب طي شده و زيرساخت‌هاي اين نقطه شهري تکميل شود.وي بابيان اينکه با تبديل بخش تخت سليمان به شهر چهره روستاهاي تابعه اين شهر نيز متحول شده و اقدامات عمراني و توسعه‌اي در منطقه شتاب مي‌گيرد، تصريح مي‌کند: اين امر به دليل وجود مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان در اين منطقه موجب رونق بيشتر صنعت گردشگري و ارتقاي ارائه خدمات به مسافران و گردشگران خواهد شدبه گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم : فرماندار تکاب مي‌گويد: روستاي نصرت‌آباد به‌عنوان مرکز بخش تخت سليمان 235 خانوار با 851 نفر جمعيت دارد و طرح هادي آن از 95 درصد پيشرفت فيزيکي برخوردار است.
مکرمي مي‌افزايد: سالانه بيش از 70 هزار گردشگر داخلي و پنج هزار گردشگر خارجي از مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان بازديد مي‌کنند که با تبديل اين منطقه به شهر اين ميزان گردشگر افزايش قابل ملاحظه‌اي دار در پي دارد.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها