محمدباقر حاجکاظمي ، با بيان اينکه "هيچ موردي از بيماري فوق حاد پرندگان در سطح استان مشاهده نشده است" اظهار داشت: پايش روزانه بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در مکانهاي نگهداري مرغهاي مادر، تخمگذار، گوشتي، بوقلمون و زيستگاههاي پرندگان همچون اطراف رودخانهها، آبگيرها و اطراف سدها انجام ميشود.
وي افزود: اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از سرايت اين بيماري توسط شبکههاي دامپزشکي با همکاري مسئولان دستگاههاي اجرايي ذيربط در دست اجرا است؛ به طوري که در اين خصوص آموزشهاي لازم به گروههاي هدف ارائه شده و اطلاعرسانيهاي مورد نياز نيز در زمينه بيماري توسط دهياران در روستاها نيز انجام ميگيرد.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان با اشاره به اينکه "بايد توجه ويژه و حساسيت خاصي نسبت به ويروس آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان وجود داشته باشد" گفت: اگر با مورد مشکوکي مواجه شويم که علائم مشابه با اين بيماري را داشته باشد نمونهگيري انجام شده و خوشبختانه تا اين لحظه هيچ موردي از آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در طيور صنعتي، روستايي، بومي و طيور وحشي استان شناسايي نشده است.
وي با بيان اينکه "عدم وجود ويروس آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در حال حاضر، نميتواند دليلي محکم براي عدم مشاهده آلودگي در روزها و هفتههاي پيشرو باشد" تصريح کرد: عدم رعايت نکات بهداشتي و قرنطينهاي ميتواند زنگ خطري براي بروز بيماري باشد بنابراين تاکيد اين است تمام نکات بهداشتي و قرنطينهاي در برخورد و پرورش و نگهداري از طيور در واحدهاي سنتي و صنعتي رعايت شود.
حاج کاظمي با بيان اينکه "يکي از روشهاي انتقال ويروس آنفلوآنزاي پرندگان از طريق حضور دورهگردها و خريد و فروش پرندگان در نقاط مختلف استان است" عنوان کرد: پرندگان فروختهشده توسط دورهگردها ميتوانند منشاء انتقال اين بيماري باشند که با حضور در بازارهاي محلي روستايي و شهري ممکن است در صورت آلوده بودن پرندهاي، ناقل بيماري به منطقه شوند.
وي با اشاره به اينکه "پرندگان وحشي، اهلي و آزاد پرواز ميتوانند در انتقال اين بيماري نقش اصلي را داشته باشند" ابراز کرد: براي پيشگيري از ابتلاي احتمالي اردک، بوقلمون، مرغ، خروس، غاز که در خانهها نگهداري ميشوند بايد مانع از ارتباط با پرندگان آزاد پرواز همچون، گنجشک، کبوتر و کلاغ شوند چراکه اين پرندگان ميتواند بيمار بوده و ناقل ويروس باشند.