خليل آقاجانلو ، با اشاره به اينکه چوب از جمله موادي است که همواره مورد مصرف قرار ميگيرد و با توجه به اينکه در قانون ششم توسعه برداشت چوب از جنگلهاي شمال که يکي از منابع اصلي تامين است متوقف شد، اظهار داشت: شرايط تحريمي نيز بر واردات چوب اثر گذاشت و اين امر نيز محدود شد بنابراين تکيه بر توليدات داخلي بيش از پيش نمود يافت.
وي افزود: يکي از منابعي که ميتوان چوب مورد نياز را تامين کرد موضوع زراعت چوب با استفاده از گونههاي سريعالرشد است با اين وجود استان زنجان نيز پتانسيل مناسبي در اين زمينه دارد.
مديرکل منابع طبيعي استان زنجان با بيان اينکه بحث منابع طبيعي با توجه به تغييرات اقليمي ايجاد شده يکي از مهمترين موضوعات در کل کشور و استان مطرح است، گفت: در بهار سال گذشته شديدترين بارشها را دريافت کرديم اما در حال حاضر هنوز به بارش نرمال در استان نرسيدهايم که نشان از تغييرات است بنابراين اگر بخواهيم منابع طبيعي در استان را حفظ کنيم بايد در تعادل بخشي بحثهاي اقليمي توجه ويژهاي به منابع طبيعي خصوصا آبخيزداري داشته باشيم.
وي با بيان اينکه در کنار حفظ آب، خاک نيز بايد مورد توجه ويژه قرار داشته باشد تصريح کرد: سالانه در بحثهاي آبخيزداري در حدود 150 ميليونمتر مکعب آب سطحي مديريت ميشود که از اين مقدار حدود 80 ميليونمتر مکعب وارد آبخوانها شده و سبب تغذيه سفرههاي آب زير زميني ميشود.
مديرکل منابع طبيعي استان زنجان با بيان اينکه در حدود 20 ميليون متر مکعب از آب سطحي در طول سالهاي اخير مديريت شده است، عنوان کرد: هنوز براي رسيدن به هدف نهايي مسير طولاني در پيش است چراکه ايران کشوري است که در کمربند خشک و نيمه خشک زمين قرار دارد بنابراين مديريت آب امري اجتناب ناپذير است.
وي با تاکيد بر اينکه خوشبختانه با عنايت مقام معظم رهبري در راستاي اجراي عمليات آبخيزداري از محل صندوق توسعه ملي اعتبارات خوبي به اين امور اختصاص يافته است، گفت: در حال حاضر چندين طرح آبخيزداري نيز در سطح استان در حال اجرا است که اگر به پايان برسد تاثير چشمگيري در ذخيره آبهاي سطحي و در نهايت افزايش سطح سفرههاي آب زير زميني خواهد داشت.