عصر آذربايجان- نماينده ولي فقيه در آذربايجانغربي گفت: مردم استان بايد زکات فطره خود را به دست فقرا برساند يا به اين صندوق ها واريز کند.
سيدمهدي قريشي در پيام تصويري به مناسبت عيد سعيد فطر اظهار داشت: عيد سعيد فطر از اعياد بزرگ مسلمان است که دو عمل در آن بايد مورد توجه قرار گيرد اول نماز عيد فطر است که در زمان حضور امام معصوم واجب است و در زمان غيبت امام نيز مستحب بوده اما بهتر است مومنين براي کسب ثواب نماز عيد فطر از اقامه آن نبايد غافل نشوند.
وي افزود: مسئله دوم زکات فطره است که عملي واجب بوده و بر کسي که سرپرستي افراد خانواده را بر عهده دارد واجب است که به ازاي هر نفر زکات فطره را پرداخت کند که عبارت است از سه کيلو قوت غالب سال که معمولا قوت غالب مردم گندم يا نان است که براساس اعلام دفتر مقام معظم رهبري قيمت سه کيلو گندم معادل 20 هزار تومان است.
نماينده ولي فقيه در آذربايجانغربي گفت: زمان پرداخت زکات فطره از هنگام اذان مغرب روز قبل عيد فطر بر سرپرست خانواده واجب مي شود و بايد در اين زمان زکات فطره را محاسبه کرده و کنار بگذارد يا پرداخت کند.
وي افزود: بر کساني که در نماز عيد فطر شرکت خواهند کرد لازم است پيش از اقامه نماز، فطريه را به فقرا يا به کساني که آن را به فقراء برسانند پرداخت کنند اما کساني که در نماز عيد فطر شرکت نميکنند تا اذان ظهر فرصت دارند تا زکات فطره را پرداخت کنند.
قريشي بيان کرد: کسي که سرپرست خانواده است يا مخارج خانواده را ميدهد بايد فطريه تمام اعضاي خانواده را پرداخت کنند و در اين مسئله فرقي بين کساني که روزه مي گيرند يا نمي گيرند وجود ندارد و بايد براي افرادي که به دليل بيماري يا هر عنوان ديگر روزه نمي گيرند يا به سن روزه گرفتن نرسيده اند فطريه پرداخت کرد.
وي ادامه داد: در پرداخت زکات فطره لازم است که انسان يا خود زکات را به فقرا برساند يا به کساني بدهند که مطمئن باشند به دست فقرا برسانند در همين خصوص شوراي زکات براي جمع آوري کنندگان زکات لباسها و صندوقهايي با شکلها و نشانهاي مشخصي در نظر گرفته است و پرداخت زکات فطره به کساني که اطميناني به آن ها در رساندن زکات به دست فقراء نيست سبب بري الذمه شدن انسان از پرداخت فطريه نمي شود بنابراين بهتر و مطمئن تر اين است که زکات فطره انسان خود فطريه را به دست فقرا برساند يا به اين صندوق ها واريز کند.