عصر آذربایجان

گزارش خبر

سرگرمي خطرناکي که عفاف را هدف قرار داده است

سرگرمي خطرناکي که عفاف را هدف قرار داده است

1400/04/20

گروه فرهنگي: يک دنياي خوش آب و رنگ که قافله خودنمايي و تجمل گرايي در آن به راه است تا جايي که اراده را از آدمي سلب نموده و افراد را غرق در به نمايش گذاشتن مسايل شخصي مي‌کند. اينجا همه چيز روي دايره است و افراد، پا در دنيايي نهاده‌اند که آغشته به خودنمايي و مادي گرايي است؛ دنيايي خوش آب و رنگ که برخي از افراد را ساعت‌ها درگير خود نموده يا بهتر است بگوييم دنيايي از لايک و تعامل‌هاي نه چندان مؤثر که حسابي داغ است.

آناهيتا رحيمي

گروه فرهنگي: يک دنياي خوش آب و رنگ که قافله خودنمايي و تجمل گرايي در آن به راه است تا جايي که اراده را از آدمي سلب نموده و افراد را غرق در به نمايش گذاشتن مسايل شخصي مي‌کند. اينجا همه چيز روي دايره است و افراد، پا در دنيايي نهاده‌اند که آغشته به خودنمايي و مادي گرايي است؛ دنيايي خوش آب و رنگ که برخي از افراد را ساعت‌ها درگير خود نموده يا بهتر است بگوييم دنيايي از لايک و تعامل‌هاي نه چندان مؤثر که حسابي داغ است.در اين دنيا تجملات و خودنمايي حرف اول و آخر را مي‌زند؛ زماني که تصاويري از يک سفر عاشقانه به شمال و يا اقامت در يک هتل پنج ستاره در دسترس باشد، فضا نيز براي خودنمايي کاملاً فراهم است.
افرادي که حتي از گوشه و کنار ويلاي خود خودروهاي لوکس و حتي غذاهاي لاکچري ساده نمي‌گذرند و تا زماني که تنور خودنمايي داغ است هر آنچه که زير چنته دارند را رو مي‌کنند تا از قافله چشم و هم چشمي‌ها عقب نباشند.فضايي که خودنمايي و از ياد بردن عفاف عمومي، تيشه بر ريشه اصالت خانوادگي و ارزش‌هاي اجتماعي مي‌زند؛ دنيايي آغشته به خودنمايي که افراد در پي آن هستند تا به وسيله خودنمايي‌هاي چند روزه خود را از ديگران برتر نشان دهند.
تحت تأثير قرار دادن نگرش‌هاي شخصي
اين موضوع زماني که با يک روانشناس باليني مطرح شد گفت: در سال‌هاي اخير، اينستاگرام به يکي از شبکه‌هاي اجتماعي پرکاربرد در جهان تبديل شده است که تأثيرات عميقي بر روي زندگي کاربران اين فضا ايجاد کرده است؛ اين فضا گاهي آنقدر در زندگي شخصي کاربران نفوذ کرده است که مي‌تواند سبک کلي زندگي‌شان از جمله نگرش‌هاي شخصي در زندگي‌شان را نيز تحت تأثير قرار دهد.مهدي صدقي ادامه داد: گرچه اينستاگرام مزيت‌هاي فراواني براي رشد کسب و کارها داشته است و با تعداد کاربران بالا مخصوصاً در 2 سال اخير و با توجه به شرايط کرونايي در سراسر جهان که کسب و کارها از رونق افتاده است و بيشتر مردم متمايل به خريد و فروش‌هاي اينترنتي دارند مي‌تواند بستر مناسبي براي کاربران ايجاد کند اما نبايد از بلاهايي که مي‌تواند گريبان‌گير کاربران باشد غافل شد تا آنجا که مي‌تواند عوارض روحي- رواني بالايي نيز به همراه داشته باشد.
دامن زدن به مقايسه‌هاي اجتماعي
وي افزود: يکي از اين مضرات، دامن زدن به مقايسه‌هاي اجتماعي است که کاربران آن گاهي ساعت‌ها خود را درگير زندگي کساني که قطعاً دستخوش تحريف‌هاي بالايي هستند و صرف هدفي که مي‌خواهند به اين برسند درگير مي‌کنند.
اين روانشناس باليني معتقد است: همين موضوع مي‌تواند يک حس ناکافي بودن و نادرست از زندگي خود به فرد بيننده انتقال دهد  از ظواهر زندگي گرفته تا مسائل شخصي او که اکثراً اين حس را در کاربران به وجود مي‌آورد که زندگي‌شان ايده‌آل نيست و کاربر حس بدي نسبت به خود پيدا مي‌کند که چرا من آنقدر خوب و کافي نيستم يا زندگي من براي من کافي نيست.
لزوم افزايش آگاهي در بهره گيري از اين فضاها
صدقي بيان کرد: سخن آخر اينکه تمامي اين پيامدهاي منفي از ماهيت اين شبکه اجتماعي يا هر شبکه اجتماعي ديگري ناشي مي‌شود؛ يعني نمي‌توان گفت اينستاگرام سبب افسردگي يا اختلالات ديگر مي‌شود بلکه نحوه استفاده کاربران مي‌تواند زندگي اجتماعي يا شخصي ما را دستخوش پيامدهاي نامناسب کنند.
وي در پايان گفت: هر چقدر آگاهي خود را در بهره بردن از اين فضاها بالا ببريم مي‌توانيم از گزند و آسيب‌هاي اين فضاها نه تنها دور باشيم بلکه به موفقيت‌هاي خوبي نيز مي‌توان دست يافت به خصوص در زمينه‌هاي معرفي کسب و کار.
سلطه ارتباطات بر تمام شئونات زندگي
يک دکتراي جامعه شناسي نيز در اين رابطه گفت: اين موضوع قابل پيش بيني بود؛ به گونه‌اي که جامعه شناسان ارتباطات جمعي همانند مارشال مک لوهان، هارولد لاسول و ديگر جامعه شناسان فرانسوي اين موضوع را مطرح کرده و به سلطه رسانه، فضاي مجازي، رسانه‌هاي جمعي اشاره کرده و به عبارتي قرن بيستم را قرن ارتباطات ناميده بودند.
امان اله قرايي به سلطه ارتباطات بر تمام شئونات زندگي، تغييرات فرهنگي، اقتصادي سياسي، روحي و رواني اشاره کرده و افزود: ارتباطات جمعي در سال‌هاي گذشته تلويزيون و راديو بود اما در حال حاضر پاي فضاي مجازي به زندگي افراد باز شده و بدين وسيله ديوارها را فرو ريخته است.وي ادامه داد: امروزه ديگر در مقابل فضاهاي مجازي مانعي وجود ندارد و در حال حاضر اسير و تابع فضاي مجازي هستيم به گونه‌اي که اراده را از آدمي سلب کرده است.اين دکتراي جامعه شناسي معتقد است افراد تحت سلطه فضاي مجازي قرار گرفته‌اند و همين موجب شده است تا افکار، انديشه، ذهن و سبک زندگي افراد نيز تغيير يابد.قرايي مقدم گفت: افراد حتي در ايستگاه اتوبوس، مترو و حتي در درون خانه گوشي به دست بوده تا جايي که از جهان اطراف خود غافل مي‌شوند چرا که مغز را تسخير کرده است.وي به اينکه امروزه سلب اراده بشري توسط فضاهاي مجازي گفت: در حال حاضر در درون خانواده‌ها روابط موزاييکي در حال جريان است يعني در کنار همديگر زندگي مي‌کنند اما همديگر را درک نکرده و بي خبر هستند.به گفته اين دکتراي جامعه شناسي، فضاي مجازي پديد آورنده روابط موزاييکي است و افراد را از همديگر دور کرده است و ناخواسته افراد را به سمت روابط نامشروع و … مي‌کشاند.
سلطه فضاي مجازي شوخي نيست
قرايي مقدم افزود: سلطه فضاي مجازي شوخي نيست و امروزه خواب‌، رؤيا و آرزوهاي آدمي نيز بر اساس فضاي مجازي شکل مي‌گيرد و نوع فرزند آوري، همسر نيز از اين قاعده مستثني نيست.وي از رواج فخرفروشي در فضاهاي مجازي ياد کرده و ادامه داد: افراد با به نمايش گذاشتن ميز نهار خوري، منزل و حتي غذاي خود به دنبال کسب اعتبار هستند؛ پيتيريم سوروکين نيز معتقد است که مادي گرايي و حس گرايي، تعريف کننده افراد هستند.
اين دکتراي جامعه شناسي بيان کرد: امروزه معنويات کم‌رنگ تر شده و ارزش انسان‌ها در فضاهاي مجازي بر حسب ماديات سنجيده مي‌شود.يک فضايي که ستون‌هاي آن بر پايه خودنمايي و اغراق بنا شده است؛ دنيايي که افراد تمام مسائل شخصي خود را در اختيار کاربران قرار مي‌دهند تا از قافله چشم و هم چشمي عقب نمانند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،دنيايي که اگر به همين منوال پيش رود روابط خانوادگي را کم‌رنگ کرده و مهم‌ترين مسائل در زندگي افراد بر پايه همين خودنمايي‌ها برنامه ريزي خواهد شد که چيزي به جز سنجيده شدن ارزش انسان‌ها بر حسب ماديات نبوده و افراد با توجه به اينکه با گرايش به سمت اين افکار که زندگي آنها ايده آل نيست رفته رفته زندگي زوجين را به تباهي مي‌کشاند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها