آيا افرادي که در انقلاب نقش داشتند بعدها حذف و يا اعدام شدند؟
آيا افرادي که در انقلاب نقش داشتند بعدها حذف و يا اعدام شدند؟
1400/11/24
گروه تاريخي: برخي فرزندان ناخلف که مسير خود را جدا کرده و مقابل پدر دست به توطئه زدند، با دست خود، خودشان را از حيات در زير سايه نظام محروم ساختند.
گروه تاريخي: برخي فرزندان ناخلف که مسير خود را جدا کرده و مقابل پدر دست به توطئه زدند، با دست خود، خودشان را از حيات در زير سايه نظام محروم ساختند.
در همه انقلابها افرادي هستند که به نيات مختلف از ابتدا، ميانه و يا انتهاي مسير به نهضت ميپيوندند و پس از پيروزي خواهان سهم خود از پيروزي ميشوند ولي انقلاب اگر راستين باشد بايستي بر اساس برنامهها و اهداف اوليه به پيش برود و تابع رهبري اين انقلاب باشد نه خواستههاي از ميانه پيوستگان به انقلاب.
از سوي ديگر گروهي براي خود سهمي از انقلاب قائل ميشوند که در واقع اين سهم را ندارند و پس از پيروزي سهم نداشته را طلب ميکنند، در انقلاب اسلامي آن چه که سهم اساسي را داشت ملت مستضعف ايران بود که به خيابانها ريخته و شاه و آمريکا را از وطن بيرون راند، پس از پيروزي انقلاب برخي از خارج به وطن بازگشته و گروه ديگري نيز که مردم آنان را از زندان آزاد کرده بودند وارد عرصه سياست شدند.
تا اين جاي کار مشکلي نبود و بنيانگذار جمهوري اسلامي نيز 15 بهمن 1357 مهندس مهدي بازرگان که سرکرده نهضت آزادي بود بدون در نظر گرفتن وابستگيهاي حزبي و جناحي به رياست دولت موقت منصوب کردند و بازرگان نيز با در نظر گرفتن وابستگيهاي حزبي و جناحي دولت خود را تشکيل داد!
»مجاهدين خلق« و يا همان منافقين نيز که پس از پيروزي و به مدد سلاحهاي جمع آوري شده انتظار داشت به زودي سکان دار شود از ابتدا ساز مخالفت زد، امام خميني (ره) در برهههاي مختلف از جمله ديدار با سران اين سازمان در ارديبهشت 1358 مسير را مشخص کردند ولي گروهک نفاق به اين مسير پايبند نبود.
امام اول از همه به مسئله تغيير ايدئولوژي سازمان مجاهدين خلق در سال 1354 اشاره کرده و در حقيقت به رخ سازمان ميکشد اما بلافاصله ميافزايد: »به من گفته بودند اينها اينطور هستند اين تيپ هستند و من گفتم که اگر اشتباهي شده و اگر مسئلهاي به وجود آمده مربوط به گذشته است. به هر جهت شما جوانيد الان انقلاب شده و مردم ما متحول شدهاند. شما هم ميتوانيد اشکالاتتان را برطرف کنيد.«
امام در ادامه با توجه به سوابق چپگرايانه سازمان و نيز خطري که از ناحيه مارکسيستهاي غيرمذهبي جمهوري اسلامي را تهديد ميکرد به مجاهدين توصيه ميکنند که به تبليغ عليه مارکسيسم بپردازند و به خصوص در کارخانهها کارگران را از چپگرا شدن دور کنند. موسي خياباني در گزارشي از آن ديدار مينويسد: »(امام) در لفافه خواست تا مبارزه عليه مارکسيستها را بردوش ما بگذارد.«
هيچ دولت و نظامي اجازه نميدهد گروههاي مسلح خارج از ارتش و نهادهاي رسمي نظامي آن داراي اسلحه بوده و با آن عليه ساختار مبارزه کنند ولي منافقين از همان ابتدا به دنبال جمع آوري سلاح براي روز مبادا بود، و اين گونه بود که پس از برکناري »ابوالحسن بني صدر« نخستين رئيس جمهور دست به قيام مسلحانه زده و در طول دهه شصت بيش از 17 هزار نفر از مردم ايران را به شهادت رساند.اما »ابوالحسن بني صدر« حکايت جالبتري دارد، او به مدد ظاهر سازي ها و مخفي کردن چهره واقعي خود توانست رأي مردم را در انتخابات بهمن 1358 براي تصدي کرسي رياست جمهوري کسب کند ولي بلافاصله در مقابل نهادهاي ديگر قانوني از جمله شوراي نگهبان، مجلس شوراي اسلامي، قوه قضائيه و … ايستاد و در برهههاي مختلف چون سخنرانيهاي 17 شهريور و 14 اسفند 1359 و تقابل با نخست وزيري که طي يک روند و توسط خود او معرفي شده بود يعني شهيد رجايي کار را به جايي رساند که مجلس شوراي اسلامي در روزهاي پاياني خرداد 1360 او را فاقد کفايت سياسي دانسته و امام خميني (ره) نيز وي را از اين سمت برکنار کردند.
جالب اين که بني صدر از سوي امام به فرماندهي کل نيروهاي مسلح نيز منصوب شده بود ولي به جاي اين که تلاش خود را مصروف مبارزه با جنگ تحميلي عراق عليه ايران نمايد در کف خيابان به مبارزه با »جمهوري اسلامي« آن هم در لباس مسئول اين نظام مشغول بود و جالبتر اين که اندکي پيش از برکناري از فرماندهي کل نيروهاي مسلح توسط امام، در کرمانشاه و در ديدار با جمعي از فرماندهان نظامي امکان يک کودتا را بررسي ميکرد.
چنان چه ديديم نظام نوپاي اسلامي به آنان که حتي با قواعد آن سازگار نبودند از ابتدا اجازه جولان داد تا بهانهاي براي آينده نباشد ولي آنان قدر اين فرصت را ندانستند و در مقابل ساختار قرار گرفته و خود را به دست خود حذف کردند.
در طول دهه شصت و هفتاد و … نيز در انتخاباتهاي مختلف گروهها و جريانهاي مختلف خود را در معرض رأي مردم قرار داده و براي مدتي ايفاي نقش کردند ولي در فتنه 88 شاهد آن بوديم که جرياني نتيجه رأي مردم را نپذيرفته و کار را به کف خيابان کشيده و هشت ماه مملکت را درگير بحراني عظيم ساخت، و اگر نبود پايبندي رهبر معظم انقلاب به قواعد مردم سالاري ديني، آنان در هدف خود موفق شده و نظام را از مسير خود منحرف ساخته بودند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،نتيجه آن که انقلاب اسلامي فرزندان خود را حذف نکرده است و اين برخي فرزندان ناخلف بوده اند که مسير خود را جدا کرده و مقابل پدر دست به توطئه زدند و با دست خود، خودشان را از حيات در زير سايه اين نظام محروم ساختند.
منبع :