وي تصريح کرد: مشکلات بخش کشاورزي بسيار زياد است و نميتوان در اين چهار ساله همه مسائل را حل کرد اما پنج اولويت اصلي در وزارت کشاورزي وجود دارد که با برنامه پيش ميرود.
وزير جهاد کشاورزي گفت: متأسفانه در کشاورزي اطلاعات و داده درستي وجود ندارد و بيترديد نيز بدون آن نيز نميتوان برنامهريزي کرد.
وي در ادامه بيان کرد: روزي گفته ميشود که يک ميليون دام مازاد در کشور وجود دارد و روزي نيز عنوان ميشود که کمبود دام وجود دارد و بنابراين اگر داده وجود نداشته باشد سبب عدم برنامهريزي درست در محصولات کشاورزي و دامي ميشود.
ساداتينژاد افزود: پس بايد قرارگاه رصدخانه کشاورزي در دولت سيزدهم راهاندازي شود و در اين راستا فاز اول آن در 1401 راهاندازي ميشود چون بايد مشخص شود چه اندازه محصول و در کجا توليد ميشود.
وي با اشاره به اينکه بايد اراضي کشاورزي سنددار شوند افزود: مسئول آن، امور اراضي جهاد کشاورزي است پس بايد جشن سنددار شدن اراضي کشاورزي را در دولت سيزدهم بگيريم.
وزير جهاد کشاورزي با تأکيد بر سرمايهگذاري در بخش کشاورزي تصريح کرد: بيشترين سرمايهگذارياي که در 40 سال گذشته در بخش کشاورزي شده، چهار درصد بوده است؛ پس در حق آنها اجحاف شده که بانکها نيز در اين بخش مقصر هستند و در اين رابطه افزايش سرمايه بانک کشاورزي نيز از اولويتهاي وزارتخانه است.
وي بيان کرد: ديپلماسي غذايي نيز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزي است و بايد صادرات محصولات کشاورزي در خاورميانه افزايش يابد.
ساداتينژاد گفت: کشاورزي، نوعي کار اقتصادي است در حالي که جزو اقتصاد حساب نميشود و حتي خون اقتصاد، صادرات و واردات است و به کشاورز، بهرهبردار گفته ميشود، پس به کشاورزي نگاه اقتصادي نشده و کشاورزان روز به روز فقيرتر ميشوند.
وي افزود: صادرات کشاورزي به ويژه با همسايگان و پايداري صادرات نيز براي کشاورزي مهم است و بايد براي محصولات خود گواهي سلامت صادر شود تا هم ايرانيان بدون دغدغه مصرف کنند و هم به راحتي صادر شود.
ساداتينژاد گفت: بايد کاري شود که محصول ايراني مانند طلا در دنيا مطرح شود چون زحمات بسياري براي کشاورزي انجام ميشود.
وي تأکيد کرد: بحث "کشاورزي قراردادي" نيز در وزارت جهاد کشاورزي با جديت در حال پيگيري است.