کمبود سرويس مدارس در تبريز، چالشي جديد براي خانوادهها
کمبود سرويس مدارس در تبريز، چالشي جديد براي خانوادهها
1401/02/10
گروه اجتماعي:با بازگشايي مدارس از 14 فروردين ماه و کمبود سرويسها، والدين مجبور به استفاده از خودروهاي شخصي شده اند و همين امر ترافيک شديدي را در سطح شهر به وجود آورده است.
آناهيتا رحيمي
گروه اجتماعي:با بازگشايي مدارس از 14 فروردين ماه و کمبود سرويسها، والدين مجبور به استفاده از خودروهاي شخصي شده اند و همين امر ترافيک شديدي را در سطح شهر به وجود آورده است.
بعد از دو سال خانه نشيني دانش آموزان و تدريسهاي غيرحضوري، قرار بر بازگشايي و اجباري بودن حضور دانش آموزان در مدارس از 14 فروردين ماه شد.اما در اين مدت کوتاهي که به پايان سال تحصيلي باقي مانده است، اوليا و دانش آموزان را با کمبود سرويس مواجه کرده است.کمبود سرويس مدارس تنها به بلاتکليفي اوليا و مربيان ختم نشده است بلکه با افزايش تعداد خودروهاي شخصي والدين دانش آموزان، گره کور ترافيکي را در سطح شهر نيز پديد آورده که موجب نارضايتي رانندگان شده است.
فرسودگي سرويسهاي مدارس
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان استان آذربايجان شرقي گفت: سرويسهاي مدارس جزو خدمات کارگروه ماده 18 استان ميباشد که تصميمات آن، با تأييد شوراي شهر تبريز و پس از تأييد نهايي فرمانداري به مدارس ابلاغ ميشود.اصغر شفائيه ادامه داد: با توجه به شيوع ويروس کرونا و تعطيلي مدارس، ارائه خدمات سرويس وجود نداشت و راه اندازي دوباره سرويس مدارس بايد حداقل از دو ماه گذشته مورد توجه قرار ميگرفت که علاوه بر آن، در رابطه با افزايش نرخ آن نيز، هيچ گونه تصميمي گرفته نشد.
وي افزود: قبل از بازگشايي مدارس، به شرکتهاي حمل و نقل، ابلاغ ميشود تا آمادگي خود را براي ارائه خدمات اعلام کنند.رئيس اداره اوليا و مربيان استان آذربايجان شرقي در ادامه گفت: طي کردن مراحل مورد نياز براي پذيرش سرويسهاي مدارس، نيازمند زمان ميباشد اما با توجه به شرايط موجود و بازگشايي مدارس از 14 فرودين ماه، اطلاعيهاي به مدارس ابلاغ شد تا اقدامات لازم براي رفت و آمد دانش آموزان را به کار گيرند.
شفائيه بيان کرد: مشکلات سرويسهاي مدارس، تنها مربوط به حوزه دستگاه تعليم و تربيت نيست بلکه بخشي ناشي از فرسودگي سرويس مدارس است که متأسفانه تاکنون ساماندهي نشده است.
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان استان آذربايجان شرقي توضيح داد: انتظار ميرود در سال تحصيلي جديد، تمامي دستگاه و ارگانها، همکاري لازم را در راستاي تأمين سرويس مدارس داشته باشند.وي گفت: مهمترين مقوله در رابطه با سرويس مدارس، آرامش خاطر اوليا و حفظ سلامت روحي و رواني دانش آموزان است و در اين راستا از اوليا به هنگام ثبت نام در سال تحصيلي جديد درخواست ميکنيم نزديکترين مدرسه را براي ثبت نام فرزند خود انتخاب کنند.
شفائيه افزود: اگر اوليا، همکاري لازم را براي ثبت نام فرزندان خود در نزديکترين مدرسه داشته باشند و از سويي تصميمات اساسي از سوي وزارتخانه در اين رابطه اتخاذ شود، اين مشکل رفع خواهد شد.وي ادامه داد: در اکثر مدارس، سرويس وجود دارد و به هر نحوي مديريت شده است.
تشکيل سريع کارگروه ماده 18 استان
رئيس اداره انجمن اوليا و مربيان بر تشکيل سريع کارگروه ماده 18 استان تأکيد کرده و گفت: اعضاي کارگروه ماده 18 استانداري، فرمانداري، نماينده شهرداري، نماينده اوليا، نماينده مديران مدارس و سيستم آموزش و پرورش است تا در سال تحصيلي جديد شاهد ارائه خدمات بهتري به اوليا و دانش آموزان باشيم.
استفاده نکردن از سرويس مدارس به دليل شيوع ويروس کرونا
مدير روابط عمومي آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي گفت: از شيوع ويروس کرونا و غيرحضوري شدن مدارس، از سرويس مدارس استفاده نشده است و در طي اين مدت، اکثر سرويسهاي طرف قرارداد با آموزش و پرورش با ساير ارگانها و بخشهاي خصوصي، قرارداد منعقد کردهاند.حسين صبور ادامه داد: بازگشايي مدارس از 14فروردين ماه، يک تصميم غير پيش بيني بود چرا که تصور ما بر اين بود که مدارس تا پايان سال تحصيلي در سال جاري نيز غير حضوري خواهد بود و از اين رو به سرويس مدارس نيازي نخواهد بود.وي افزود: در حال حاضر شرکتهاي طرف قرارداد با کمبود سرويس مواجه شدهاند و به دليل نبود سرويسهاي اضافي، قادر به ارائه خدمات به مدارس نيستند.صبور بيان کرد: استاندار آذربايجان شرقي در جلسه شوراي آموزش و پرورش، براي رفع اين مشکل همکاري دستگاههاي ديگر را خواستار شد.
رفع مشکل کمبود سرويس مدارس در سال تحصيلي جديد
مدير روابط عمومي آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي توضيح داد: در سال تحصيلي جديد، با مشکل کمبود سرويس در مدارس مواجه نخواهيم شد.يکي از اولياي دانش آموزان تبريزي گفت: بازگشايي مدارس يک اقدام عجلهاي بود که نه تنها خود مدارس بلکه دانش آموزان نيز آمادگي لازم را بعد از دو سال ادامه تحصيل در مدارس نداشتند.
قاسم زاده ادامه داد: در حال حاضر کمبود سرويس در مدارس، اوليا را با مشکلات بسياري مواجه کرده چرا که والدين شاغل، امکان مرخصي را ندارند و به سختي ميتوانند با اين مشکل کنار بيايند.وي افزود: نبود سرويس در مدارس موجب شده است تا هر کدام از والدين با خودروي شخصي خود، اين مشکل را رفع کند اما غافل از اينکه از روز بازگشايي مدارس، ترافيک در شهر بيداد ميکند.اين اولياي تبريزي ادامه داد: در حال حاضر والدين علاوه بر نگراني از ادامه تحصيل حضوري فرزندان خود در دوران کرونا با مشکل کمبود سرويس نيز مواجه شدهاند.
اين مشکل بايد سريعتر رفع شود
قاسم زاده گفت: با وجود اينکه چيزي به پايان سال تحصيلي باقي نمانده است اما کمبود سرويس مدارس هر چه زودتر بايد رفع شود.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از مهر،بازگشايي مدارس و کمبود سرويسهاي مدارس، مقولهاي است که علاوه بر ايجاد مشکل براي رفت و آمد دانش آموزان، ترافيک سنگيني را نيز در سطح شهر رقم زده است و اين روزها رانندگان، شاهد ترافيک سنگيني در خيابانهاي تبريز هستند.
منبع :