عصر آذربایجان

گزارش خبر

دهه هشتادي‌ها چيزي از شعر و ادبيات انقلاب در ذهن خود ندارند

دهه هشتادي‌ها چيزي از شعر و ادبيات انقلاب در ذهن خود ندارند

1402/02/17

گروه فرهنگي: بابک نيک‌طلب، شاعر کودک و نوجوان معتقد است: با کم‌توجهي نهادهاي مربوطه طي سال‌هاي گذشته به وضح مشهود است که بچه‌هاي دهه 80 چيزي از شعر و ادبيات انقلاب در ذهن خود ندارند.

گروه فرهنگي: بابک نيک‌طلب، شاعر کودک و نوجوان معتقد است: با کم‌توجهي نهادهاي مربوطه طي سال‌هاي گذشته به وضح مشهود است که بچه‌هاي دهه 80 چيزي از شعر و ادبيات انقلاب در ذهن خود ندارند.
 ارديبهشت‌ماه يادآور دو نفر از چهره‌هاي تأثيرگذار در ادبيات کودک و نوجوان است، يکي تولد قيصر امين‌پور و ديگري درگذشت اميرحسين فردي. يکي قيصر شعر نوجوان و ديگري امير ادبيات کودک. اين هر دو همچنين در کنار نويسندگي و شاعري، عمر خود را براي مجلات بچه‌ها قرار دادند، قيصر در سروش نوجوان و فردي در کيهان بچه‌ها و هر دو  امروز، شاخصي براي ارزيابي توليدات ادبي در اين حوزه به شما مي‌آيند.
امسال اما دهمين سالگرد آسماني شدن اميرحسين فردي، فرصتي شد براي دور هم جمع شدن فعالين ادبيات کودک و نوجوان، تا درباره مشکلات و کمبودهاي اين حوزه بگويند و براي رفع آنها پيشنهاد بدهند. باني برگزاري اين نشست، حوزه هنري کودک و نوجوان شد و جمعي از نويسندگان و شعراي کودک، ناشران، مروجين کتاب و ... در طبقه هفتم ساختمان فلسطين، مهمان رئيس سازمان تبليغات اسلامي شدند. جلسه‌اي صميمي که از عنوانش هم اينگونه بر مي‌آمد: »محفل اميرخوان«.
به همان سبک محفلي و با همان بي‌تکلفي که انتظار مي رفت حدود 2 ساعت و نيم اين نشست ادامه داشت و تک تک مدعوين نقطه نظرات خود را مطرح کردند. جلسه‌اي که هم از پيشکسوتان و مو سفيد کرده‌ها در آن حضور داشتند و هم جوان‌ترها و تازه نفس‌ها، همين ترکيب باعث شد تا ارزيابي واقع‌بينانه‌تري از وضعيت ادبيات کودک و نوجوان در سال‌هاي اخير به دست آيد.
حضور چهره‌هايي همچون مصطفي رحماندوست، محمدرضا يوسفي، بابک نيک‌طلب، حسين فتاحي، مجيد راستي، وجيهه ساماني، مصطفي خرامان، غلامرضا بکتاش، هادي خورشاهيان، محمد سرشار، فاطمه جوادي، زهرا عبدي، منصوره مصطفي‌زاده و ديگر شاعران و نويسندگان عرصه کودک و نوجوان در اين محفل چشمگير بود و البته ضرورت چاره‌انديشي براي دردهاي ادبيات کودک و نوجوان را نشان مي‌داد.
در همين رابطه حسين فتاحي که حدود 4 دهه از عمر خود را صرف تأليف آثاري در حوزه کودک و نوجوانان کرده و حدود 200 عنوان کتاب در کارنامه خود دارد  اين نشست را گامي نخست دانست و اضافه کرد: اميدوار است اين جلسات مداومت داشته باشد، تا تغييرات مثبتي در حوزه ادبيات کودک و نوجوان رخ دهد.
وي افزود: علاوه بر منش حجت‌الاسلام قمي که بسيار همدلانه بود و به دردودل مهمانان را گوش داد، اهميت حضور او در اين جلسه براي شنيدن حرف‌ها و دغدغه‌هاي فعالين اين عرصه ارزشمند بود.
فتاحي همچنين حضور نسل جوان در کنار پيشکسوتان را از نکات مثبت جلسه برشمرد و خاطرنشان کرد: در اين جلسات بايد به صورت مستقل و تخصصي به مسائل اين حوزه پرداخت و در نشست‌هاي بعدي به صورت جداگانه تصويرگران، ناشرين و بقيه فعالين اين عرصه دعوت شوند. برگزاري چنين دورهمي‌هايي آن هم در مقطعي که فضاي کشور درگير مسائل اقتصادي و سياسي است و همين امر باعث شده خط‌کشي‌ها و دسته‌بندي‌هاي مختلفي در ميان اهالي فرهنگ نيز شکل بگيرد، بسيار قابل توجه است. چرا که اگر نتوانيم از اختلافات کمي چشم‌پوشي کنيم و با تمرکز بر اشتراکات دور هم جمع شويم، حال ادبيات کودک و نوجوان نگران کننده خواهد شد. و چه اشتراکي بيشتر از بچه‌هاي ايران که مهم‌ترين دغدغه فعالين اين عرصه هستند.
در اين ميان اما برخي کارشناسان معتقدند يکي از آسيب‌هايي که در حال حاضر ادبيات کودک و نوجوان را تهديد مي‌کند، عدم شناخت دقيق فعالان اين حوزه، از نسل جديد نوجوانان است.
در همين رابطه بابک نيک‌طلب، شاعر کودک و نوجوان که جوايز بسياري در کارنامه خود دارد تأکيد کرد: اميدوارم »محفل اميرخوان« بتواند تعامل بين مخاطب نوجوان، دوستان تازه‌کار و پيشکسوت‌هاي اين حوزه را افزايش دهد.
وي افزود: حضور در اين محفل و اتفاق نظر تمام مدعوين بر مساعد نبودن حال ادبيات کودک و نوجوان، باعث شد تا حاضرين به اين فکر کنند که چه کاري از دستشان برمي‌آيد.
نيک‌طلب که از نخستين برندگان جايزه ادبي عباس يميني شريف است ادامه داد: با کم‌توجهي نهادهاي مربوطه طي سال‌هاي گذشته به وضح مشهود است که بچه‌هاي دهه 80 چيزي از شعر و ادبيات انقلاب در ذهن خود ندارند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم، وي در عين حال ابراز اميدواري کرد: برگزاري اين  جلسه در سازمان تبليغات و حضور مسئولين اين سازمان، از اين جهت که براي اولين بار به کودک و نوجوان به صورت جدي پرداخته شد، بسيار با اهميت است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها