عزتالله ضرغامي در ديدار با دبيرکل D8 و وزراي کشورهاي عضو اکو در اردبيل اظهار داشت: ظرفيت خوبي را در صنعت گردشگري براي تقويت روابط کشورها شاهد هستيم که اگر مورد توجه قرار گيرد، ميتوان زمينه صلح و آرامش را در کشورهاي مختلف فراهم آورد.
وي تصريح کرد: هر چند کرونا به صنعت گردشگري خسارت هنگفتي وارد کرد اما با بهبود شرايط کشورهاي مختلف در کنترل اين بيماري، ما يک روند رشد و رو به جلو را در پذيرش گردشگران و اعزام تورهاي خارجي شاهد هستيم.
وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به رشد جهشي صنعت گردشگري کشورمان با تنوع آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي اشاره کرد و گفت: کشورهاي عضو اکو و D8 به همراه ساير نظامات بينالمللي و جهاني داراي ظرفيت عظيم براي حضور گردشگران هستند و ما سعي کرديم از رويداد 2023 اردبيل به عنوان پايتخت گردشگري کشورهاي عضو اکو براي معرفي مزيتها و توانمنديهاي گردشگري استان اردبيل و کشورمان استفاده کنيم تا در کنار جذب گردشگران و توريسم خارجي، تقويت نظام سرمايهگذاري را در اين حوزه شاهد باشيم.
ضرغامي قرابتهاي فرهنگي و تاريخي با کشورهاي همسايه را يک مزيت بينظير توصيف کرد و افزود: با توجه به اينکه گردشگري کليد حل بسياري از مشکلات و نارساييها است، ما به راحتي ميتوانيم از اين بستر در تقويت روابط بينالمللي و منطقهاي استفاده کنيم.
وي استان اردبيل را داراي آثار ارزشمند تاريخي نظير بقعه شيخ صفيالدين به عنوان اثر ثبت جهاني يک استان بينظير با پيشينه تاريخي و داراي آبهاي معدني شفابخش معرفي کرد و ادامه داد: ما به دنبال لغو رواديد با کشورهاي مختلف به ويژه کشورهاي همسايه و عضو اکو هستيم تا تسهيلگري را در حوزه گردشگري و ترددها شاهد باشيم.
وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فعاليت تورهاي گردشگري و آژانسهاي تخصصي را براي جابجايي گردشگران يادآور شد و خاطرنشان کرد: همين آذربايجان بايد مرزهاي خود را باز کرده تا گردشگران بيشمار بتوانند از راه گردشگري بين 2 کشور تردد کنند.
ضرغامي در بخش ديگري از سخنان خود اضافه کرد: شهر «شوشا» در جمهوري آذربايجان براي پايتخت گردشگري انتخاب شده که قطعا معرفي اين شهر و ظرفيتهاي آن ميتواند فرصت بيشتري را براي معرفي توانمنديهاي گردشگري اين منطقه مهيا کند.
وي با ابراز تأسف از بسته بودن راه گردشگري آذربايجان به سمت ايران از طريق مرز بيلهسوار بيان کرد: اگر اين گذرگاه مرزي باز شود، راه گردشگري مناسبي فراهم شده که انتظار ميرود با رفع سوءتفاهمات ديپلماتيک امکان سفرهاي زميني بين گردشگران ايران و آذربايجان فراهم آيد.
وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به ميزباني شايسته استان اردبيل از رويداد 2023 و برگزاري 2 نشست تأثيرگذار سفرا و وزراي کشورهاي عضو اکو در اردبيل اشاره کرد و گفت: برگزاري آبرومند اين رويداد فرصتي بينظير فراهم کرد تا اين خطه از کشورمان بيش از گذشته معرفي شود.
آذربايجان نسبت به بازگشايي مرز ايران و آذربايجان اقدام کند
ضرغامي همچنين در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ايران و آذربايجان ارتباط بسيار خوبي دارند و اميدواريم با عنايت و موافقت مسئولان کشور آذربايجان مرز ايران و آذربايجان بازگشايي شود.
وي گفت: يک ميليون 800 هزار نفر گردشگر کشور آذربايجان علاقه مند هستند به ايران سفر کنند و همچنين گردشگران ايراني هم دوست دارند به آذربايجان سفر کنند که متاسفانه مرزها بسته شده است.
وي گفت: يک انقاق خوب در اجلاس گردشگري اردبيل افتاد که انتخاب شهر شوشا آذربايجان به عنوان پايتخت گردشگري کشورهاي عضو اکو در سال سوم بود که به کشور آذربايجان تبريک ميگويم و بازديدي که از شوشا داشتم شهري زيبا و با جاذبه طبيعي و گردشگري خوب است.
وي گفت: ميزباني اکو درسال آينده آرزوم ترکيه و در سال بعد در شهر سبز است و امسال هم اردبيل ميزبان شايسته براي اين رويداد بود.
وزير ميراث فرهنگي بيان کرد: روابط ايران با آذربايجان بسيار خوب است و اشتراکات فرهنگي بالايي بين دو کشور داريم و در اردبيل با مسئولان کشور آذربايجان گفتگوهاي سازندهاي داشتيم.
ضرغامي بيان کرد: انتظار ميرود کشورها هميشه سعي کنند راه گردشگري باز باشد که اين امر خيلي از مشکلات و روابط ديپلماتيک را هم حل ميکند.