عصر آذربایجان

گزارش خبر

ضرورت ساخت نيروگاه جديد در تبريز

ضرورت ساخت نيروگاه جديد در تبريز

1403/08/13

گروه اقتصادي: نيروگاه حرارتي تبريز که از ساخت آن حدود 50 سال مي گذرد به دليل فرسوده و کهنه شدن دستگاه ها و قطعات آن، در حال حاضر با بهره وري پايين در حال فعاليت است و همين امر ضرورت ساخت نيروگاهي جديد با تکنولوژي روز دنيا در اين شهر را بيش از پيش کرده است.

 اين نيروگاه که از نوع حرارتي است در سال 1356 و با ظرفيت اسمي 700 مگاوات در ساعت در 2 واحد از سوي شرکت فرانسوي در جنوب غرب تبريز و در زميني به مساحت 200 هکتار ساخته شد.
اين نيروگاه در ابتدا فقط با سوخت مازوت کار مي کرد اما بعدها و به دليل آلودگي که ايجاد مي کرد گازسوز شد و به غير از ماه هاي سرد سال که مصرف گاز خانگي بالا مي رود اين نيروگاه با سوخت گاز، توليد برق مي کند.
مصرف روزانه اين نيروگاه حدود چهار ميليون ليتر يا متر مکعب است و در فصول سرد به طور ترکيبي 2 ميليون ليتر مازوت و 2 ميليون مترمکعب گاز مصرف مي کند و با مصرف هر ليتر مازوت يا مترمکعب گاز سه مگاوات برق توليد مي شود.
بهره وري اين واحد نيروگاهي به دليل کهنه شدن دستگاه ها و نياز به اورهال ( تعميرات اساسي)، سه واحد کمتر از ميانگين نيروگاه هاي حرارتي است ضمن اينکه آب بيشتري براي توليد بخار و سردکردن بخار مصرف مي شود و قيمت تمام شده توليد برق بالا مي رود از همين روست که ساخت نيروگاه جديد و توسعه نيروگاه فعلي در تبريز براي مقرون به صرفه کردن برق توليد شده، احساس مي شود.
سالانه هشت ميليون مترمکعب آب در نيروگاه حرارتي تبريز بخار مي شود
نماينده شرکت نيرو آتيه صبا با اشاره به قدمت حدود 50 ساله اين نيروگاه و پايين بودن بهره وري توليد برق در آن گفت: سالانه هشت ميليون متر مکعب آب در اين نيروگاه بخار مي‌شود در حالي که در نيروگاه‌هاي جديد ميزان مصرف آب تا 95 درصد کمتر است.
نادر صفرزاده ادامه داد: سالانه چهار ميليون مگاوات يا چهار ميليارد کيلووات برق در اين نيروگاه توليد مي‌شود اما همانطور که گفته شد به دليل فرسوده بودن دستگاه‌ها و قطعات بهره وري توليد در اين نيروگاه 35 يا 36 درصد است در حالي که در نيروگاه‌هاي جديد و سيکل ترکيبي بهره وري بين 58 تا 60 درصد است.
وي افزود: با ساخت نيروگاه جديد، ضمن اينکه از مصرف هشت ميليون متر مکعب آب جلوگيري مي‌شود سهميه آب نيروگاه نيز در شهرک‌هاي صنعتي مصرف و اشتغال زايي مي‌شود.صفرزاده گفت: در نيروگاه‌هاي جديد سيستم سرمايش يا کولينگ از آبي به هوا تبديل مي‌شود و تا 95 درصد در مصرف آب صرفه‌جويي مي‌شود و اين موضوع در جاهايي که تنش آبي وجود دارد بسيار مهم است.
وي بر توسعه نيروگاه فعلي و ساخت نيروگاه جديد در تبريز تاکيد کرد و گفت: مازوتي که در اختيار نيروگاه قرار مي‌گيرد داراي گوگرد بالا بوده و همين امر موجب خروج دود بيشتر در موقع توليد برق است.
شرکت نفت مازوت استاندارد در اختيار نيروگاه قرار دهد
مالک نيروگاه تبريز افزود: انتظار ما از شرکت نفت اين است که مازوت استاندارد در اختيار نيروگاه قرار دهد که با اين کار هم به تميزي هواي شهر تبريز و هم سلامت کارکنان کمک خواهد کرد زيرا امکان پالايش و کاهش گوگرد مازوت در نيروگاه وجود ندارد و اين کار موجب بالا رفتن هزينه‌هاي توليد برق مي‌شود.
صفرزاده به واگذاري نيروگاه حرارتي تبريز به شستا و صندوق بازنشستگي اشاره کرد و گفت: سازمان خصوصي‌سازي براي اين نيروگاه 780 ميليارد تومان قيمت تعيين کرد که مشتري پيدا نشد در سال 1390 با 20 درصد تخفيف اين نيروگاه به شستا و صندوق بازنشستگي با سهم درصد 37 و 63 درصد واگذار شد.
وي ادامه داد: البته کل 200 هکتار اين نيروگاه واگذار نشد و 130 هکتار آن باقي ماند.
صفرزاده افزود: آماده پيدا کردن شريک و سرمايه‌گذار براي ساخت نيروگاه در 130 هکتار باقيمانده هستيم و اگر نتوانيم اين کار را بکنيم نيروگاه حرارتي تبريز به تاريخ خواهد پيوست.
وي گفت: نيروگاه جديد به مراتب سودآورتر از نيروگاه فعلي خواهد بود و سود کم نيروگاه فعلي را جبران خواهد کرد.
سوخت مازوت و مصرف آب 2 مشکل اصلي نيروگاه حرارتي تبريز است
مدير نيروگاه حرارتي تبريز با بيان مشکلات اصلي نيروگاه، گفت: استفاده از سوخت مازوت و آلودگي هوا و مصرف بيش از حد آب در اين نيروگاه، از مشکلات اين نيروگاه هستند.
حسن خيري ادامه داد: اين نيروگاه براي اينکه برق توليد کند سالانه به 8 ميليون متر مکعب آب نياز دارد در حالي که نيروگاه سهند که زير مجموعه اين نيروگاه هست براي توليد برق کمتر از يک دهم ين نيروگاه آب مصرف مي‌کند.
وي افزود: براي سرد کردن نيروگاه در فصل تابستان 2هزار متر مکعب در ساعت آب نياز داريم که در زمستان اين ميزان به هزارمتر مکعب کاهش مي‌يابد و همين مصرف زياد ضرورت ايجاد نيروگاه جديد و همچنين بهينه سازي و روزآمد کردن نيروگاه فعلي را دوچندان کرده است.وي در مورد ميزان آلايندگي اين نيروگاه گفت: بالا بودن ميزان گوگرد در اين نيروگاه وجب توليد دود بيشتر و آلودگي مي‌شود و اين قابل کتمان نيست اما ما ناچار هستيم در روزهايي که گاز نيست از سوخت مازوت براي توليد برق استفاده کنيم.خيري در مورد نصب فيلتر بر خروج دودکش‌ها گفت: هيچ نيروگاهي در ايران چنين فيلتراسيوني ندارد زيرا هزينه آن بسيار بالاست و تا 50 درصد ساخت يک نيروگاه هزينه بر است.
مازوت سوزي از 23 مهر در نيروگاه حرارتي تبريز آغاز شده است
مسوول شيفت نيروگاه حرارتي تبريز گفت با توجه به سرد شدن هوا و افزايش مصرف گاز خانگي مازوت سوزي در نيروگاه از بيست و سوم مهر آغاز شده است.محمديان ادامه داد: روزانه 2 ميليون ليتر مازوت و 2 ميليون متر مکعب گاز براي توليد 700 مگاوات برق در ساعت در اين نيروگاه مصرف مي‌شود و راندمان اين واحد نيروگاهي 3 درصد کمتر از ديگر نيروگاه‌هاست.
وي همچنين به قيمت بالاي تمام شده برق اشاره کرد و گفت: قيمت عرضه برق در ايران بسيار پايين است و هزينه‌هاي نگهداري را کفاف نمي‌دهد و اين در حاليست که سوخت و آب را به قيمت‌هاي غير واقع و بسيار پايين تامين مي‌کنيم.به گزارش عصرآذربايجان به نقل از ايرنا، وي افزود: همچنين واحدهاي توليد برق در اين نيروگاه بيش از 75 هزار ساعت است که کار مي‌کند و اورهال نشده‌اند در حالي که بايد سر 50 هزار ساعت اورهال شود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها