عصر آذربایجان

گزارش خبر

عِده و عُده قاليباف براي رياست مجلس کم شده

عِده و عُده قاليباف براي رياست مجلس کم شده

1403/02/16

گروه سياسي: حميدرضا ترقي، فعال سياسي اصولگرا با اشاره به کم شدن اطرافيان قاليباف در مجلس دوزادهم گفت: »عِده و عُده آقاي قاليباف براي رياست مجلس کم شده است. مجموعه آن‌هايي که از شوراي ائتلاف در انتخابات مجلس رأي آوردند حدود 80 نفر هستند که اين تعداد کفاف رأي آوري را در رياست مجلس ندارد و نيازمند تعامل است.«


 دعوا ديگر دعواي اصولگرا و اصلاح‌طلب نيست، رقابت هم ديگر رقابت بين چپ و راست نيست، حالا ديگر جنگ »قدرتِ بيشتر« داشتن در بين خود اصولگرايان است که محور تحليل ها و اظهارنظرهاي سياسي مي شود.
مجلس دوازدهم نيز ميداني است که قرار است رقابتي ديگر بين اصولگرايان شکل بگيرد، مجلسي که هيچ طيف اصولگرايي در آن اکثريت ندارد و از ياران قاليباف، تا ياران محصولي و رائفي پور، متکي و ...بعد از رويارويي که در ايام انتخابات داشتند، ادامه آن را به صحن مجلس آينده موکول کرده اند. جدال اصلي نيز بر سر کرسي رياست مجلس دوازدهم است.
صندلي رياست قاليباف لرزان شد
رسيدن قاليباف به کرسي رياست مجلس يازدهم نيز چندان آسان نبود و او در هر چهارسال مجبور به توافقات پشت پرده و سهم دهي به تندروهايي از جنس پايداري شد تا بتواند جايگاهش به عنوان يک رئيس قوه را حفظ کند.
مسير قاليباف براي رياست بر مجلس دوازدهم اما بسيار سخت تر از مسير مجلس يازدهم است. مجلس يازدهم اکثريتي مشخص از اصولگرايان داشت و قاليباف نيز عِده و عُده خود را براي بازي ها و لابي هاي پارلماني داشت.
مجلس دوازدهم اما مجلسي چند فراکسيوني است و طيف هاي اصولگرايي حاضر در آن چندان سر سازگاري با يکديگر را ندارند و مهمتر آنکه هر کدام ديگري را قبول ندارند. در چنين فضايي بنا به گفته تحليلگران، در مجلس دوازدهم هيچ طيفي اکثريت ندارد و هر فردي که قرار باشد براي رياست مجلس تلاش کند نياز به رايزني و لابي زياد با ديگر طيف ها دارد.
برهمين اساس نيز قاليباف که هم لشکر يارانش را در مجلس آينده ندارد هم تکرار رياستش بر مجلس براي او يک امر حيثيتي است، مجبور به لابي هاي پشت پرده براي کسب رأي است.
حمايت‌هاي بيروني از رياست قاليباف بر مجلس
هر چند که هنوز به صورت رسمي اسامي نامزدهاي انتخابات هيأت رئيسه مجلس اعلام نشده است اما بنابر آنچه که از گوش و کنار راهروهاي مجلس و در فضاي رسانه‌اي شنيده مي‌شود، »محمدباقر قاليباف«، »منوچهر متکي«، »محمود نبويان«، »مجتبي ذوالنوري«، »مرتضي آقاتهراني«و »حميدرضا حاجي‌بابايي« از جمله نامزدهاي احتمالي رياست مجلس به شمار مي‌روند.
برخي از چهره‌هاي سياسي از حمايت‌ها براي رسيدن قاليباف به صندلي رياست از بيرون مجلس روايت مي‌کنند، مانند غلامرضا نوري‌قزلجه، نماينده مردم بستان‌آباد در مجلس که تاکيد کرد: »اين احتمال وجود دارد که رياست قاليباف از بيرون مجلس شارژ شود و من اين را رد نمي‌کنم اما در مورد اينکه بگوييم شانس کدام کانديدا براي کسب کرسي رياست مجلس بيشتر است، نکته اين است که هنوز در جمع منتخبين اين موضوع را باز نکرديم و صحبت نکرديم.«
عباس اميري‌فر، فعال سياسي اصولگرا هم با اشاره به حمايت‌هاي سپاه از رياست قاليباف گفته بود: »همه آنان و بخشي از آنان حمايت مي‌کنند. در سپاه که ما حضور داريم، در حد مسئولان اطلاع داريم که از آقاي قاليباف حمايت مي‌کنند اما به صورت قانوني صراحتا نمي‌توانند اين کار را انجام بدهند. بنابراين، ممکن است اين حمايت در پشت صحنه رخ بدهد و بي‌تاثير نيست. علاوه‌بر اين آقاي قاليباف خيرالموجودين است و ما فرد ديگري را نداريم. اگر آقاي رسايي بخواهد براي رياست بيايد با آن تفکرش همه شرايط را بهم‌ مي‌ريزد.«
ترقي: مخالفان قاليباف در مجلس دوازدهم زياد هستند
حميدرضا ترقي، فعال سياسي اصولگرا، ، با اشاره به پيش‌بيني‌ خود درباره رياست مجلس دوازدهم گفت: Lه دليل متعدد بودن فراکسيون‌ها در حال حاضر نمي‌توان پيش‌بيني خاصي داشت، چرا که مدعي براي هيأت رئيسه مجلس زياد است. با اين حال معتقدم که بايد هيأت رئيسه متنوعي از جريانات موجود در مجلس داشته باشيم که در اداره و مديريت مجلس نظر همه جمع‌ها و فراکسيون‌ها را جلب کند.K
وي با اشاره به فضاسازي‌هاي ايجاد شده بر سر رياست قاليباف در مجلس، گفت:»در اين مرحله چالش جدي براي آقاي قاليباف وجود دارد که مانند مجلس فعلي نمي‌تواند به راحتي نظر اکثريت را براي رياست مجلس به دست بياورد، بلکه بايد با مذاکره و تعامل با فراکسيون‌هاي مختلف نظر اکثريت را به دست بياورد.«عضو حزب موتلفه تاکيد کرد:‌ »مخالفان آقاي قاليباف زياد بوده و بر مخالفت خود مصر هستند همانطور که موافقان ايشان بر نظر خود محکم هستند. اما اينکه بخواهد نظر اکثريت نسبي را به دست بياورد نيازمند کار و مذاکره است که ايشان مشغول کار براي نهايي شدن آن هستند.«
80 رأي قطعي قاليباف در مجلس دوازدهم
اين فعال سياسي اصولگرا با تاييد مذاکره قاليباف با جريانات مختلف گفت: »طبيعتا ايشان با همه طيف هاي موجود اعم از شوراي وحدت، پايداري‌ها، صبح‌نو و معتدلين اصلاح‌طلب در حال مذاکره هستند.«ترقي با اشاره به کم شدن اطرافيان قاليباف در مجلس دوازدهم گفت: »عِده و عُده آقاي قاليباف براي رياست مجلس کم شده است. مجموعه آن‌هايي که از شوراي ائتلاف در انتخابات مجلس رأي آوردند حدود 80 نفر هستند که اين تعداد کفاف رأي آوري را در رياست مجلس ندارد و نيازمند تعامل است.«به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبرآنلاين،وي با اشاره به خبرهاي منتشر شده مبني بر اختلاف در نحوه بستن ليست انتخاباتي شوراي ائتلاف در شهرري گفت: »اطلاعي ندارم اما دخالت‌هاي برخي از شخصيت‌ها عامل جابه‌جايي‌ها شد.«

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها