عصر آذربایجان

گزارش خبر

معادن بور زنجان ظرفيتي غني با قابليت سرمايه گذاري صنعتي

معادن بور زنجان ظرفيتي غني با قابليت سرمايه گذاري صنعتي

1403/07/08

گروه اقتصادي: معادن "بور" زنجان که در حال حاضر 9 مورد از آن در استان شناسايي شده، غني و در نوع خود معدود و کم نظير است و از جمله بسترهاي موجود براي اکتشاف،‌ بهره وري بهينه و سرمايه گذاري با توجيه اقتصادي بالا در توليد و فراوري صنايع مرتبط با آن محسوب مي‌شود. معادن و صنايع مرتبط آن با ايجاد فرصتهاي شغلي متنوع در بخش هاي مختلف نقش مهمي در رشد و توسعه کشورها دارد به طوريکه با تامين مواد اوليه صنايع به عنوان موتور محرکه اين بخش مطرح است.


برنامه ريزي اصولي و فراهم سازي زيرساختهاي لازم براي بهره مندي از معادن موجود در هر منطقه اي مي تواند به توسعه پايدار آن کمک کرده، نقش بسزايي در پيشرفت ديگر بخش ها داشته باشد و چشم انداز روشني را در تحقق اهداف سياستگذاران و دولتمردان ترسيم کند و اين درحالي است که اتصال و رابطه ناگسستني بسياري از توليدات صنعتي به طور مستقيم و غيرمستقيم به معادن و افزايش توليد ناخالص ملي نيز در اين بخش انکارناپذير است. معدن و صنايع معدني و زنجيره هاي ارزش افزوده آن همواره در کشورهاي توسعه يافته و داراي معادن غني مورد توجه بوده است و ايران نيز با داشتن 68 نوع ماده و بيش از 57 ميليارد تن ذخيره معدني، يکي از کشورهاي داراي معادن غني در جهان شناخته شده است به طوريکه رتبه 15 ميان جهان، سوم آسيا و نخست خاورميانه به ايران اختصاص دارد و وجود معادن غني مانند گچ، سرب و روي،‌ آهن، کروميت و اورانيوم به خصوص معادن غني مس و سنگ آهن اين کشور را در رتبه هاي برتر جهاني به لحاظ معادن فعال قرار داده است. استان زنجان نيز در حال حاضر 207 معدن فعال دارد که اين ميزان از مجموع 460 معدن داراي پروانه بوده و 170 نشانه و ذخاير معدني در استان شناسايي شده و يا در حال بهره برداري است که به اين لحاظ جزو استانهاي معدني غني و متنوع کشور محسوب مي شود. معادن سرب و روي، منگنز، مس،‌ آهن، سنگهاي مرمر، تراورتن، گرانيت و چيني، براسيت، سيليس، خاکهاي صنعتي آنتي موان، تالک، پرليک، سولفات منيزيم، آلونيت وسنگهاي آهکي و گچ و سنگ لاشه‌ از جمله معادن زنجان است و عنوان دارنده بزرگترين معادن روي خاورميانه نيز به اين استان اختصاص دارد.
" بور " به عنوان يکي از عناصر شبه فلز با فراواني کم در پوسته زمين است که علاوه بر اينکه به ميزان بسيار اندکي در بدن انسان ها و حيوانات وجود دارد در مصارف دارويي و پزشکي، انواع شوينده ها و پاک کننده ها، حشره کش ها، راکتورهاي هسته اي، صنايع شيشه و سراميک و فضاپيماها کاربرد دارد.
9 معدن بور در زنجان شناسايي شده و يا در دست اکتشاف است
زنجان نيز از استانهاي انگشت شماري است که داراي اين معادن غني بور است و در حال حاضر 9 معدن از اين نوع ماده در استان شناسايي شده است.
مديرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به برنامه ريزي انجام شده در بخش معدن استان،‌گفت: رشد 13 درصدي اين بخش هدف گذاري شده است که معدن استان سال گذشته 11 درصد رشد داشت.مجيد گلشني‌منفرد به وجود معادن غني بور در استان اشاره کرد و افزود: براي رشد بخش معدن، اکتشاف و بهره برداري از معادن بور و راه اندازي واحدهاي توليدي و صنعتي مرتبط با اين ماده معدني در استان امسال در دستور کار قرار دارد.
وي با تاکيد بر لزوم ايجاد حلقه هاي مرتبط و زنجيره ارزش افزوده براي ماده معدني بور در استان، يادآور شد: برنامه ريزي هاي لازم براي استفاده بهينه از ظرفيت 9 معدن بور شناسايي شده در استان و حمايت از سرمايه گذاران به خصوص در صنايع استراتژيک و واحدهاي فرآوري مواد معدني در اين بخش مورد توجه و پيگيري قرار گرفته است.
گلشني منفرد با بيان اينکه بايد از معادن موجود در استان بهره وري مطلوب و قابل قبولي داشته باشيم، گفت: بر همين اساس تلاش مي شود 253 معدن راکد استان احيا شده و به چرخه بازگردند.
 بور از جمله مزيت‌هاي معدني استان زنجان است
مدير اجرايي فعالسازي معادن سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران نيز زنجان را جزو استانهاي داراي معادن فلزي و غيرفلزي غني در کشور بيان کرد و گفت:‌ در اين استان تلاش و جديت بسيار خوبي در حوزه اکتشاف معاون وجود دارد.
عباس جرجاني که براي شرکت در جلسه کارگروه استاني طرح احياء فعالسازي و توسعه معادن کوچک مقياس زنجان در اين استان حضور يافته بود،‌ بور را از جمله مزيت هاي معدني زنجان برشمرد و افزود: اين ماده معني همچنين سنگ آهن، طلا، سرب و روي، مس، سيليس از ديگر مزيت هاي معدني استان زنجان و داراي قابليت سرمايه گذاري مطلوب است.
استاندار زنجان نيز مجموع ذخاير معدني اين استان را 730 ميليون تن ذکر کرد و گفت: از معادن زنجان سالانه 13 ميليون تن مواد معدني استخراج مي‌شود که 5.7 ميليون تن آن قابل بهره برداري است.
محسن افشارچي اظهار داشت: هم اکنون 270 معدن در زنجان فعال 93 معدن غيرفعال و 9 معدن نيز متروکه و 15 محدوده اميد بخش در مرحله اکتشاف قرار دارد.استان زنجان داراي 100 فقره معدن فلزي با بيش از 37 ميليون و 500 هزار تن ذخيره قطعي است که اين تعداد 22 درصد از معادن استان را شامل مي‌شود.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،ميانگين ذخيره قطعي براي هر معدن فلزي بالغ بر 375 هزار تن، استخراج اسمي معادن فلزي استان بالغ بر 2 ميليون و 800 هزار تن و ميانگين استخراج اسمي براي هر معدن فلزي حدود 28 هزار تن است. همچنين ميانگين استخراج اسمي براي هر يک از 453 فقره معدن استان بالغ بر 29 هزار تن برآورد شده است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها