عصر آذربایجان

گزارش خبر

کلنگي بالاي سر اولين پادگان اردبيل

کلنگي بالاي سر اولين پادگان اردبيل

1399/09/30

گروه سيري در استان ها: کمتر کسي فکر مي‌کرد که حدود يکصد سال بعداز ساخته شدن اولين پادگان براي ارتش نوين آن روزگاران در اردبيل، در ميانه بحران کرونا، اين پادگان به محل مناقشه در اردبيل تبديل شود.

گروه سيري در استان ها: کمتر کسي فکر مي‌کرد که حدود يکصد سال بعداز ساخته شدن اولين پادگان براي ارتش نوين آن روزگاران در اردبيل، در ميانه بحران کرونا، اين پادگان به محل مناقشه در اردبيل تبديل شود.
 پادگان ارتش اردبيل در زميني به مساحت 28 هکتار در اوايل دوره پهلوي احداث شد اما گسترش شهر باعث شد پادگاني که روزگاراني در خارج از محدوده شهر قرار داشت در مرکز شهراردبيل قرار گيرد و بعد از زمزمزمه هاي خروج  پادگان ها از داخل شهر به خارج از شهر ها ، پادگان اردبيل به محل تقابل دوديدگاه تبديل شد که در يک طرف مطالبه گراني بودند که خواستار بهره برداري اصولي از زمين پادگان با ايجاد  مراکز فرهنگي ، پارک و ... و به عبارتي ترسيم چشم انداز شهري هستند و در ديگر سو موافقان تجاري سازي زمين پادگان با ايجاد کاربري هاي مسکوني و تجاري قرار دارند .
با توجه به قدمت پادگان ارتش اردبيل که در سال 1303 و دوره پهلوي اول احداث آن شروع شد با قدمت نزديک 100 سال، اين مجموعه از اهميت بسيار زيادي برخوردار است .
و بر همين اساس، آغاز ثبت اين اثر از سال 91شروع شد که بنا به دلايلي، ثبت اين اثر به تاخير افتاد تا اينکه امسال در 99.7.14در جلسه اي متشکل از کارشناسان مربوطه، هيئت داوران و با حضور مسؤلان اداره کل ميراث فرهنگي اردبيل، با ارائه مستندات و دفاعيات لازم، اين بنا به شماره 33129در 14مهرماه امسال در فهرست آثارملي ثبت شد. موقعيت خوب محل پادگان، وسعت 28 هکتاري آن، طبيعتا براي خيلي ها وسوسه کننده است . کرم زاده شيراني  کارشناس معماري، در رابطه با نوع بهره برداري از زمين پادگان اردبيل مي گويد: حدود 20 هکتار از زمين پادگان در فهرست آثارميراث فرهنگي  ثبت ملي شده است و طبيعتا هيچ گونه ساخت و سازي در آن صورت نخواهد گرفت.وي ادامه داد: از مابقي 8 هکتار 6 هکتاردر اختيار ارتش و مابقي بين چند خرده مالک قرار دارد که مسؤلان شهري و استاني با توافق با مالکان و با کمک  سرمايه گذار با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، در خصوص ايجاد مراکز فرهنگي و خدماتي، تفريحي مي توانند اقدام کنند. خداي ناکرده  اين 8 هکتار مثل گوشت قرباني تکه تکه نشود و در آنها ساخت و سازهاي بي_روح شکل گيرد.به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،محمد زينالي اوناري، جامعه شناس با بيان اينکه ما در دو سوي توجه و بي توجهي به تاريخ اردبيل ايستاده ايم، خاطرنشان کرد: بسياري از آثارمدرن آن، مانند سينماها، بازارها و حتي منظرهاي شهري آن به خاطر متراکم سازي شهر و دگرگوني بي رويه از بين رفتند، اما لا اقل شير و خورشيد، پادگان و مسجد ميرزاعلي اکبر که يادگار رويدادهاي تاريخي در استان هستند، بر جاي مانده اند. باشد اين که فضاهايي چون نارين قلعه و باغ هاي قديمي شهر نيز روزي بازسازي شوند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها