عصر آذربایجان

گزارش خبر

بازگشت تبريز به تنظيمات اوليه و مديريت شهري يخ زده

بازگشت تبريز به تنظيمات اوليه و مديريت شهري يخ زده

1402/11/08

گروه اجتماعي: بازگشت تبريز به تنظيمات اوليه و بارش نخستين برف سنگين در آن، گويا موجب يخ زدگي مديريت شهري و تبديل اين شهر به يک بن بست تمام عيار شده، آن هم در شرايطي که شهرداري از مدت ها قبل از آمادگي براي مديريت چنين شرايطي خبر داده بود. سرانجام تبريزي ها پس از مدت ها چشم به آسمان دوختن براي نزول رحمت الهي امروز بارش سنگين برفي را شاهد بودند که روزهاي قديم و خاطرات سپيد زمستاني را برايشان تداعي کرد اما از سوي ديگر و البته مثل بسياري از مواقع بحراني اين شهر در سال هاي اخير، کام شيرين تبريزي ها بابت اين نعمت الهي با فلج شدن زندگي شهري شان در نتيجه ضعف مديريت چنين مواقع بحراني در تبريز تلخ شد.

گروه  اجتماعي:  بازگشت تبريز به تنظيمات اوليه و بارش نخستين برف سنگين در آن، گويا موجب يخ زدگي مديريت شهري و تبديل اين شهر به يک بن بست تمام عيار شده، آن هم در شرايطي که شهرداري از مدت ها قبل از آمادگي براي مديريت چنين شرايطي خبر داده بود. سرانجام تبريزي ها پس از مدت ها چشم به آسمان دوختن براي نزول رحمت الهي امروز بارش سنگين برفي را شاهد بودند که روزهاي قديم و خاطرات سپيد زمستاني را برايشان تداعي کرد اما از سوي ديگر و البته مثل بسياري از مواقع بحراني اين شهر در سال هاي اخير، کام شيرين تبريزي ها بابت اين نعمت الهي با فلج شدن زندگي شهري شان در نتيجه ضعف مديريت چنين مواقع بحراني در تبريز تلخ شد.
در حالي که وقوع چنين شرايط جوي از روزها پيش صورت گرفته و توسط مجموعه هايي چون هواشناسي بارها در مورد آن هشدار داده شده بود، اما گويا دستگاه هاي خدمات رساني چون شهرداري تبريز بواسطه برودت شديد هوا دچار يخ زدگي شده بودند چرا که مردم اين شهر بجاي اينکه در چنين مواقعي که شاهد حضور همه جانبه دستگاه هايي چون شهرداري براي تسهيل تردد در سطح شهر باشند، با رها شدگي خيابان ها و معابر در امان برف سنگين روبرو شدند، موضوعي که باعث راهبندان هاي طولاني و قفل شدن تقريبا تمام مسيرهاي اصلي تردد در تبريز شد.
  نکته قابل تأمل‌تر اما پديده محلول پاشي بود که شهرداري تبريز از سال قبل با هياهوي گسترده رسانه اي به انجام آن و اثراتش در کاهش مشکلات شهروندان در مواقع بارش برف تاکيد داشت اما به نظر مي رسد مردم تبريز بايد از يک جهت شکرگزار باشند که اين شهر در دو سه سال گذشته بارش برف سنگيني را تجربه نکرده چون معلوم نبود در اين صورت و با وضعيتي که در خصوص محلول پاشي توسط شهرداري شاهد آن بودند، بايد با چه مشکلاتي روبرو مي شدند. در اين زمينه تنها به يک نمونه اشاره و به همان نيز بسنده مي کنيم و آن هم اينکه معاونت خدمات شهري منطقه 5تبريز با صدور اطلاعيه اي از اتمام محلول ذخيره شده در شرق اين شهر خبر داده و تاکيد کرده است: علي رغم کمک مناطق ديگر براي محلول پاشي در اين حوزه، به دليل گستردگي و تعدد معابر، درحال حاضر امکان مسيرگشايي معابر فرعي وجود ندارد لذا از شهروندان خواهشمنديم تا رفع مشکل از تردد غيرضروري خودداري نمايند. در چنين شرايطي شايد لازم باشد مديريت شهري اين گره ذهني را براي شهروندان بگشايد که اگر قرار نيست دستگاه هايي چون شهرداري مواقع بحراني مانند بارش برف را مديريت کنند، اساساً ضرورت وجود چنين مجموعه هاي عريض و طويلي چيست، آن هم دستگاه خدمات رساني که درآمدش به طور مستقيم و غيرمستقيم از جيب شهروندان تامين مي شود و در مقابل با کوچکترين بارش برف و بروز سرمايي دچار يخ زدگي شده و ساعت ها پس از گرفتار ماندن مردم در خيابان هايي که به سرسره تبديل شده اند، وارد ميدان مي شود و به بهانه بحراني و بغرنض بودن شرايط مردم را به نشستن در خانه هايشان امر مي کند.
 اين سئوال از آنجايي براي شهروندان تبريزي ايجاد شده که شهرداري تبريز فارغ از وضعيت بحراني حاصل از برف و برودت شديد امروز، عملا در ساير حوزه هاي غير بحراني و انجام وظايف اوليه خود نيز در حال لنگ زدن است و تعدد و تکرار اين ضعف هاي عملکرد و مديريتي نيز به حدي رسيده که تبديل به يک عادت در زيست شهري مردمان تبريز شده است، عادت به آسفالت هاي تکه پاره و خيابان هاي وصله پينه خورده پس از ماه ها راهبندان براي اجراي پروژه هاي آسفالت ريزي، عادت به استفاده از متروي نيمه تعطيل، عادت به تاکسي و اتوبوسراني فرسوده و ناکافي و بسياري از ضعف هاي عادي شده در بدنه مديريت شهري تبريز.
 »به‌کارگيري کارآمد و اثربخش منابع مادي و انساني زير نظام ارزشي پذيرفته شده جامعه با معيار قرار دادن اصولي چون برنامه‌ريزي، سازماندهي، بسيج منابع و امکانات و هدايت، کنترل و نظارت بر اساس هدف‌هاي از پيش تعيين شده«، اين ساده ترين تعريف از مديريت است، تعريفي که با بسياري از اقدامات و عملکردهاي حوزه مديريت شهري تبريز تناسبي ندارد چرا که تفاوت اظهار نظرها و وعده هاي شيرين و رنگين مديران شهري با واقعيت زيست روزمره مردمان اين شهر بسيار فاحش است، مديريتي که در ارائه برنامه ها و نقشه راه هاي پرطمطراق  قهار است اما نه تنها سطح انتظار و مطالبه عمومي را در حد انجام ساده ترين و اوليه ترين وظايف خود کاهش داده بلکه با بارش يک برف نيمه سنگين يخ مي زند و به خواب زمستاني فرو مي رود.  به گزارش عصر آذربايجان به نقل از فارس،براساس اين گزارش ارتفاع برف در مرکز شهر حدود 7 سانتي متر و بالاي شهر بيش از 10 سانتي متر گزارش شده است.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها