گروکشي با معيشت مردم
1398/05/28
سرويس اقتصادي: با توجه به پيش رو بودن انتخابات دوره يازدهم مجلس شوراي اسلامي به ارزيابي سطح کيفي عملکرد جناح و جريان اصلاحطلب که 121 کرسي از مجلس را در اختيار دارند، پرداختيم.
نزديک به 6 ماه ديگر تا برگزاري انتخابات مجلس زمان باقي مانده است و تقريبا کارنامه 4 ساله احزاب و جناح هاي مختلف در مجلس شوراي اسلامي مشخص شده است.
همه طيف ها و احزاب سياسي براي کسب قدرت بيشتر در کشور بايد افراد بيشتري را در رأس نهادها و مراکز تصميم گيري داشته باشند؛ فراکسيون اميد هم که از همان ابتدا با حضور اصلاح طلبان در مجلس تشکيل شد و اعضاي آن به 121 نفر هم رسيد يکي از پررنگ ترين احزاب به لحاظ تعداد نمايندگان عضو در مجلس بوده است. اما اين تعداد نماينده هم نتوانست آنچه که مردم بر مبناي شعارهاي انتخاباتي به اعضاي اين فراکسيون راي دهد را محقق سازد. همين مسئله باعث شده تا اين روزها و در آستانه برگزاري انتخابات مجلس، اعضاي ليست اميد بيش از پيش نسبت به از دست دادن کرسي هاي خانه ملت احساس خطر کنند.
در ادامه به گفت و گو با 3 تن از نمايندگان ليست اميد پرداختيم تا از نحوه عملکرد و اقدامات فراکسيون اميد در مدت زماني که در مجلس دور هم جمع شدند، جويا شويم.
اگر دولت بتواند وضعيت تورم، معيشت، اقتصاد و اشتغال را بهبود بخشد مردم به جريان اصلاحات راي مي دهند
ابوالفضل سروش نماينده مردم تهران با رد اختلاف و درگيري در فراکسيون اميد اظهار داشت: نمايندگي مجلس خودش يک سري حواشي را به دنبال دارد حالا يک فرد کمتر صحبت مي کند يا بيشتر؛ نمي شود گفت کسي پرحاشيه است و در حقيقت ذات نمايندگي حرف زدن است.
وي در پاسخ به اين سوال که "اگر ليست اميد مجددا همين ليست را براي انتخابات دوره يازدهم مجلس شوراي اسلامي ارائه دهند، راي خواهد آورد؟" گفت: در تهران و شهرستان ها فرق مي کند. در تهران فرد مهم نيست مهم اين است که آن جريان سياسي مورد اقبال مردم است يا خير.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: اقبال جريان سياسي هم در اين 40 سال اينگونه بوده است که يک دوره جريان اصلاحطلب و يک دوره جريان اصولگرا مورد اقبال مردم قرار گرفتند.
سروش با بيان اين که مردم شخص يا افراد را ملاک انتخابات خود قرار نمي دهند بيان داشت: براي مردم مهم نيست که چه اشخاصي در ليست ها باشند، مردم اصلا به افراد کاري ندارند و فقط تنها جريان متبوع خود را مي شناسند و به آن راي مي دهند.
عضو فراکسيون اميد مجلس در پاسخ به اين سوال که "آيا جريان اصلاحات توانسته است اعتماد مردم را جلب کند يا خير؟" عنوان کرد: به نظر مي رسد عملکرد دولت در ماه هاي متناهي به انتخابات مجلس خيلي مهم است، اگر دولت بتواند وضعيت تورم، معيشت، اقتصاد و اشتغال را بهبود بخشد مردم به جريان اصلاحات راي مي دهند اما اگر نتواند مورد ابهام است.
وي با تاکيد بر اين که وضعيت کنوني تقصير جناح خاصي نيست گفت: موفقيت داخلي تابع سياست خارجي است، يعني وقتي همه بانکها، فروش نفت و مراودات بين المللي تحريم است در اين وضعيت انگشت اتهام همه مردم به سمت رئيس جمهور است اما نبايد اين گونه باشد.
نماينده مردم تهران در حالي رئيس جمهور و دولت و جناح متبوع خود را از وضعيت کنوني اقتصاد و معيشت مردم تطهير مي کند که پيش از اين مقامات ارشد دولتي مقصر و مسبب اصلي وضعيت کنوني را دولت نهم و دهم مي دانند.
در صورتي که 6 سال زمان کمي براي اداره و سامان دادن به امورات کشور زمان کمي نيست و مي توان با روحيه جهادي و عزم راسخ کاستي هاي دولت در زمينه هاي اقتصادي و معيشت مردم را جبران کرد.
*مردم منتظر هستند تا نمايندگان شان جهت بهبود وضعيت فعلي اقدام عاجلي کنند
در ادامه منوچهر جمالي سوسفي ديگر نماينده ليست اميد با اشاره به عملکرد فراکسيون اميد گفت: من معتقدم مردم منتظر هستند تا نمايندگان شان جهت بهبود وضعيت فعلي اقدام عاجلي کنند و به موقعيت کنوني اقتصاد و معيشت مردم سامان ببخشند. در حال حاضر دعوا و درگيري، اختلاف سليقه و وقت کشي ها فقط به ضرر مردم تمام مي شود؛ مردم همه منتظر هستند تا همه با هم کمک کنند که مشکل اشتغال، معيشت و اقتصاد حل شود.
نماينده مردم رودبار در مجلس خاطر نشان کرد: بايد حواشي و اختلاف سليقه ها را کنار گذاشت؛ اين دعوا ها در حال حاضر براي مردم حلال مشکلات نيست، جناح هاي سياسي هر چه بيش تر درگير شوند مردم بيش تر ناراحت مي شوند.
در اين جا اين سوال مطرح مي شود که چرا فراکسيون اميد در اين مدت فکري به حال روز اقتصاد افسار گسيخته و سفره هاي مردم نکرده است؟ چرا اين فراکسيون تنها در زمان انتخابات به فکر مردم مي افتد؟
*عملکرد ليست اميد بايد از ديدگاه مردم ارزيابي شود
حيدرعلي عابدي نماينده مردم اصفهان مبني بر اين که "آيا ليست اميد دوباره راي مي آورد؟" اظهار داشت: عملکرد اين ليست بايد از ديدگاه مردم تهران ارزيابي شود در حال حاضر نمي توانم بگويم که ليست اميد چه عملکردي داشته است.
وي در تشريح اين که فراکسيون اميد چه عملکردي داشته است، گفت: ليست اميد 105 کرسي را در مجلس دهم تصاحب کرده است؛ بنا بر اين فراکسيون اميد يک فراکسيون تاثير گذار است اما کل قدرت تصميم گيري مجلس در دست ما نيست.
اين عضو فراکسيون اميد عنوان کرد: اعضاي فراکسيون اميد در کميسيون هاي مختلف مجلس توزيع شده اند به طوري که در هيچ يک از کميسيون ها اکثريت ندارند به خاطر اين که 2 فراکسيون مستقلين و ولايي هم در مجلس حضور دارند.
عابدي با بيان اين که فراکسيون مستقلين قدرت را در مجلس به دست دارند اذعان داشت: اگر فراکسيون مستقلين با هر کدام از دو فراکسيون ولايي و فراکسيون اميد ائتلاف کند، آن فراکسيون حتما مي تواند کارهاي خود را پيش ببرد.
وي در ادامه به انتخابات هيئت رئيسه مجلس اشاره کرد و گفت: فراکسيون اميد در رابطه با هيئت رئيسه مجلس علي رغم اين که اکثريت را نداشت، موفق بود و با رايزني هايي که مي شد هميشه 5 نفر از اعضاي فارکسيون اميد عضو هيئت رئيسه بودند.
نماينده مردم اصفهان به لوايح مطرح شده در مجلس اشاره کرد و بيان داشت: هر کدام از لوايح که نظر اکثريت مردم را داشت، فراکسيون اميد سعي مي کرد آن لوايح را به خوبي دنبال کند و مصوبه آن را در مجلس داشته باشد.
عابدي با بيان اين که عملکرد فراکسيون اميد در تعامل با حاکميت و رفع سوء تفاهم ها خوب بود گفت: در حمايت از دولت نيز فراکسيون اميد يک حمايت هوشمندانه کرده است و آن جايي که نياز بود تا دولت حمايت شود حمايت شد و در خصوص استيضاح وزرا نيز شفاف عمل کرده است و اين فراکسيون هميشه به دنبال خواسته هاي مردم بوده است.
وي با اشاره به خروج ترامپ از برجام بيان داشت: خروج يک طرفه آمريکا از برجام نيز مشکلات اقتصادي زيادي را براي دولت بوجود آورد؛ در بسياري از موارد نظرات و در اين خصوص ديدگاه هاي مردم تامين نشده است و اين بدان معنا نيست که اين تيم تلاش نکرده باشد.
نماينده ليست اميد در تشريح دلاليل عدم همبستگي بين اعضاي فراکسيون اميد مجلس گفت: در برخي موارد تصميم فراکسيوني گرفته مي شود و در برخي موارد اعضا آزاد بودند که به صورت مستقل راي دهند؛ هر جايي که فراکسيون وارد شده است خوب عمل شده است.
عابدي در پاسخ به اين سوال که "آيا اصلاح طلبان منتظر خواهند بود که آقاي خاتمي تائيدشان کنند؟ تصريح کرد: موضوع اين نيست که آقاي خاتمي يا کس ديگري نمايندگان را تائيد کند؛ موضوع اين است که يک عده از مردم به دنبال تفکر اصولگرايي و يک عده هم به دنبال تفکر اصلاحطلبي هستند.
وي افزود: آن هايي که به دنبال تفکر اصولگرايي هستند دقت مي کنند که مرجعشان کانديداها را رد يا تائيد کنند؛ همين اتفاق هم در اصلاحات مي افتد و اين روال عادي است که متاسفانه براي مردم غير منتظره است.
نماينده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: مگر جناح ها بدون تائيد مرجعشان به ليست هايشان راي مي دهند؛ بالاخره چهره هاي اصلاحطلب مورد قبول مردم اگر از ليست حمايت نکنند، مسلماً ليست براي مردم مانوس نخواهد بود و مردم راي نخواهند داد.
اظهارات نمايندگان ليست اميد مجلس در شرايطي است که اين فراکسيون طي سه سال گذشته هنوز عملکرد شفاف و تفصيلي به مردم ارائه نکرده است و به نوعي نتوانسته است اعتماد مردم را نسبت به عملکرد خود کسب کند. فراکسيون اميد همواره به دنبال حمايت خاتمي رئيس دولت اصلاحات است.
در بحث استيضاح وزرا نيز اين فراکسيون هميشه منفعل عمل کرده است؛ به عنوان مثال در خصوص استيضاح آخوندي وزير راه سابق، ربيعي وزير کار سابق و همچنين نعمت زاده وزير صمت سابق شاهد بوديم که فراکسيون اميد عملکرد خوبي در استيضاح و سوال از وزرا نداشت. به گزارش عصرآذربايجان به نقل از راه دانا، در خصوص برجام نيز جريان اصلاحات عملکرد مطلوبي نداشت و تنها در حوزه لوايح مربوط به FATF به مجلس و شوراي نگهبان و حتي مجمع تشخيص فشار مي آورد که اين لوايح را تائيد کنند.
منبع :