عصر آذربایجان

گزارش خبر

خريد لوازم خانگي دست دوم واقعيت دارد

1398/08/21

سرويس اقتصادي: خريد لوازم دست دوم براي جهيزيه با توجه به افزايش قيمت‌ها که اين روزها در فضاي مجازي شنيده مي‌شود توسط فروشندگان لوازم خانگي در تبريز تاييد مي‌شود!

بازار لوازم خانگي اين روزها نه آن هياهوي تابستان سال گذشته را دارد و نه رمق فروش سالهاي گذشته را. اگر سري به اصلي‌ترين بازارهاي لوازم خانگي در تبريز بزنيد خواهيد ديد که حجم تقاضا به نسبت فروشنده‌ها به شدت کاهش يافته و کمتر کسي به دنبال خريد است. اگر هم کسي خريدي انجام مي‌دهد ترجيح داده که اجناس ارزانتر و جمع و جورتري را انتخاب کند.
يخچال و لباسشويي ايراني به جاي خارجي‌ها
تا همين چند سال قبل اکثر کساني که به فکر خريد لوازم خانگي برقي بودند به دنبال مارک‌هايي مانند الجي و سامسونگ بودند که تفاوت قيمتي فاحشي با ايراني‌ها نداشتند و از کيفيت به نسبت بهتري هم برخوردار بودند. بعد از نوسانات شديد قيمتي در بازار ارز در سال 97 و به دنبال آن افزايش شديد قيمت در لوازم خانگي، جنسِ خريد مردم نيز تغيير کرده است. بيشتر مردم اين روزها رو به خريد لوازم خانگي ايراني آورده‌اند به ويژه در خريد يخچال که تفاوت قيمت بين مارک‌هاي ايراني و خارجي نزديک به 10 ميليلون تومان است!
جالب اينجاست که در سالهاي گذشته توليدکنندگان داخلي حداقل از نظر طراحي و زيبايي به رقابت با خارجي‌ها رسيده‌اند و تنها مساله نگران‌کننده براي مردم کيفيت است که با توجه به تفاوت قيمت فاحش بين مارک‌هاي ايراني و خارجي جنس ارزان و شايد کم‌کيفيت‌تر ايراني را به اجناس گران‌قيمت و احتمالا تقلبي با مارک‌هاي خارجي ترجيح مي‌دهند.
کاهش قدرت خريد به سرويس پلاستيک نيز رسيد
آقاي نادري يکي از فروشندگان بازار لوازم خانگي است که در بازار اميرکبير مغازه دارد. اين بازار يکي از بازارهاي اصلي لوازم خانگي در تبريز است اما اين روزها رمقي در آن مشاهده نمي‌شود. اين فروشنده در گفت‌وگو با خبرنگار آناج در خصوص قدرت خريد مردم عنوان مي‌کند:" رنگ رخساره خبر مي‌دهد از سِر درون! اين روزها که بعد از ماه‌هاي محرم و صفر عروسي زياد شده و به دنبال آن خريد جهيزيه نيز افزايش يافته وضعيت بازار اينچنين سوت و کور است، حالا تصور کنيد که در روزهاي ديگر چه وضعيتي بر بازار حاکم است."
وي با بيان اينکه مردم بيشتر تماشاچي هستند تا خريدار، مي‌گويد:" بيشتر مردم حتي اگر نيازي دارند دست نگه داشته‌اند به اميد اينکه قيمت‌ها کاهش پيدا کند اما خبري از کاهش قيمت نيست شايد در اجناس 1/5 ميليون توماني نزديک به 100 هزار تومان کاهش وجود داشته باشد اما با توجه به افزايش قيمت‌ها، کاهش‌ها چشمگير نيست."
آقاي نادري در خصوص خريد مردم در وضعيت فعلي نيز توضيح مي‌دهد:" قدرت خريد عموم مردم کاهش يافته است؛ اکثر مشتريان ما خريداران جهيزيه هستند اما در اين يک سال مي‌بينيم که با توجه به افزايش قيمت‌ها خانواده‌ها که قبلا به طور مثال سرويس پلاستيک را کامل خريداري مي‌کردند به خريد فله‌اي روي آوردند."
وي با اشاره به اينکه سابقا سرويس پلاستيک ارزانترين قلم جهيزيه بود، اظهار مي‌کند:" حالا همين ارزانترين قليم به بيش از 1 ميليون و 200 هزار تومان رسيده در حاليکه کالاهاي واجب‌تري نيز وجود دارد و عمده خريداران ترجيح مي‌دهند از هزينه‌هاي اينچنيني کم کنند."
وسايل لوکس در ويترين مغازه‌ها باقي مي‌ماند
اين فروشنده در پاسخ به اين سوال که اگر خريد و فروش نيست چرا اين همه اجناس لوکس و تزئيني در بازار وجود دارد، عنوان مي‌کند:" وقتي مي‌گوييم خريد و فروش نيست اين مربوط به اکثريت جامعه است. يک عده هميشه پول براي خريد هر چيزي اعم از ضروري و غيرضروري دارند، اما در مورد کالاهاي لوکس که مي‌بينيد مغازه‌دارها مجبورند که چنين ويتريني بچينند."
وي با بيان اينکه گاهي کالاهاي لوکس و تزئيني ماه‌ها و حتي سالها فروخته نمي‌شوند، مي‌گويد:" مغازه‌دار به خاطر اينکه بتواند فروش داشته باشد مجبور است مغازه‌اش را پر کند و اين ظاهر ماجراست زيرا خيلي وقت‌ها اين کالاهاي لوکس به فروش نمي‌رود و ماه‌ها در ويترين مغازه‌ها مي‌ماند."
آقاي نادري نمود کاهش قدرت خريد مردم را در کاهش خريد مي‌داند و توضيح مي‌دهد:" به عنوان مثال مردم تا ديروز اگر براي خودشان يا جهيزيه فرزندشان فنجان و نعلبکي مي‌خريدند که لوکس و قيمت‌دار بود امروز نيز آن را مي‌خرند اما به جاي سه يا چهار دست ترجيح مي‌دهند، دو دست خريداري کنند."
خريد لوازم خانگي دست دوم واقعيت دارد!
وي درباره موضوع خريد لوازم دست دوم توسط خانواده‌ها براي جهيزيه نيز مي‌گويد:" من نيز اين را از بسياري از همکارانم شنيدم. البته چون در صنف ما نمي‌توان خيلي وسايل دست دوم پيدا کرد اين اتفاق رخ نمي‌دهد و مردم لوازم برقي کوچک و وسايل آشپزخانه نو مي‌خرند اما در خريد مبلمان و سرويس خواب اين اتفاق رخ مي‌دهد."به گزارش عصرآذربايجان به نقل از آناج، اين فروشنده در خصوص افزايش قيمت سرويس چوب و کاهش کيفيت آن توضيح مي‌دهد:" يکي از همکارانمان تعريف مي‌کرد که اين روزها با توجه به افزايش قيمت سرويس چوب مردم به دنبال اجناس ارزانتر هستند و از آنجايي که مبلمان و يا سرويس خواب ارزان کيفيت مطلوب را ندارد خانواده‌ها ترجيح مي‌دهند وسايل دست دوم تميز را با همان قيمت وسايل نوي کم‌کيفيت بخرند تا عمر بيشتري داشته باشد."

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها