تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز جزو برنامه های اصلی نمایندگان تبریز است
تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز جزو برنامه های اصلی نمایندگان تبریز است
1399/05/11
عصر آذربایجان-نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز جزو برنامه های اصلی نمایندگان تبریز است، گفت: هدف این است که با حل این موضوع، حداقل مشکل قطعی آب تبریز تا 20 سال آینده رفع شود.
عصر آذربايجان-نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه تکميل پروژه انتقال آب ارس به تبريز جزو برنامه هاي اصلي نمايندگان تبريز است، گفت: هدف اين است که با حل اين موضوع، حداقل مشکل قطعي آب تبريز تا 20 سال آينده رفع شود.
حجت الاسلام و المسلمين سيد محمدرضا ميرتاج الديني در رابطه با مشکل قطعي آب شرب تبريز اظهار کرد: از روزي که اين مشکل به وجود آمده است ما با مسئولين و مديران ملي، وزارت نيرو و مديران تبريز ارتباط برقرار و تصميماتي را نيز در جلسات مشترک اتخاذ کرده ايم.
وي ادامه داد: اولين اقدام تهيه نامهاي خطاب به وزير نيرو در قالب يک تذکر کتبي بود که من اين نامه را تهيه کردم و هر شش نماينده تبريز اين نامه را امضا کردند و ضمن تذکر به وزير در خصوص قطعي مکرر آب تبريز پيشنهاد کرديم که يکسري اقدامات فوري و اقدامات بلندمدت انجام گيرد.
وي با اشاره به بازديد از پروژه انتقال آب ارس به تبريز و تصفيهخانههاي تبريز و جلسه مشترک نمايندگان مجلس با اعضاي شوراي اسلامي شهر تبريز، خاطرنشان کرد: در رابطه با اقدامات کوتاهمدت، مديريت آب منطقهاي و مديريت آب و فاضلاب استان بايد در مسير انتقال آب زرينه رود مديريت و اصلاح صورت گيرد چون که در حال حاضر تنها بخشي از ظرفيت 4/5 متر مکعبي آب زرينه رود به تبريز ميرسد البته طبيعي است که بايد به تعدادي از روستاها که در اين مسير قرار دارند، آب داده شود اما در اين مسير صنايع نيز از اين آب استفاده ميکنند درحاليکه آب شرب تصفيهشده اولويت صنايع نيست و بايد براي صنايع آبهاي ديگري جايگزين کرد.
وي با بيان اينکه با مديريت مسير زرينه رود و ايجاد تغييراتي در اين مسير حجم آب حدودا نيم متر مکعب زياد شده است و مشکل کاستي آب به نسبت گذشته حل شده است، گفت: يک سري مشکلات نيز در تصفيهخانه ورودي تبريز وجود داشت که باعث ايجاد مشکلاتي شده بود که اين مشکلات را نيز اصلاح کردند اما همه اين اقدامات، اورژانسي و کوتاهمدت است و اگر اقدامات اساسي صورت نگيرد در آينده بازهم با مشکل مواجه خواهيم شد و بايد نياز تبريز به آب شرب در 10 الي 20 سال آينده تامين شود و لازمه اين کار افزودن آب جديد است.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: يکي از اقدامات بلند مدت، افتتاح خط دوم زرينهرود به تبريز بود که ما اين خط را در دوران مجلس هفتم و هشتم و زماني که در دولت بوديم ايجاد کرديم اما مشکلي که وجود داشت اين بود که خط دوم زرينه رود آب نداشت و بنا بود در خط دوم نيز حدود چهار و نيم الي پنج مترمکعب آب بيايد اما چون مبدأ آبريزگاههاي زرينهرود با کمبود آب مواجه شد، نتوانستند به خط دوم زرينهرود آب وارد کنند.
وي پروژه انتقال آب ارس به تبريز را اقدام بلند مدت بعدي برشمرد و عنوان کرد: اين پروژه ميتواند در حدود چهار الي پنج مترمکعب آب اضافه کند و حتي در هدفگذاري اين طرح آمده است که مازاد اين آب در فصلهاي غير کشاورزي و همچنين آبهاي ذخيره شده در سفرههاي زيرزميني به درياچه اروميه انتقال يابد تا کمبود آب درياچه نيز تامين شود، چرا که سهم حق آبه آذربايجان شرقي در تأمين کمبود آب درياچه اروميه حدود ??? ميليون ليتر از دو ميليارد مترمکعب است که در بين سه استان تقسيم شده و آذربايجان شرقي بايد اين ميزان آب را تامين کند.
وي در خصوص سرگذشت پروژه انتقال آب ارس به تبريز نيز گفت: کلنگ زني اين پروژه در سال آخر دولت دهم اتفاق افتاد و قرار بود سرمايهگذار خارجي بيايد و حتي مجوز سرمايهگذاري خارجي نيز از طريق بانک مرکزي صادر شده بود اما به دليل تغيير دولت و همچنين مشکلاتي که در اثر تحريم به وجود آمد، پروژه با تأخير مواجه شد اما قسمتي از پروژه تا هرزندانات جلفا و پشت مرند انجام شده است.
ميرتاج الديني ادامه داد: اين پروژه 145 کيلومتر است به طوري که 35 کيلومتر تا پشت مرند و 110 کيلومتر از مرند به تبريز است و اينکه گفته ميشود اين پروژه شروع شده است، همان 35 کيلومتر تا مرند است ولي تاکنون اعتبار فاز دوم که قسمت اصلي اين پروژه نيز است، تامين و قطعي نشده و يا بايد از طريق فاينانس و سرمايهگذاري خصوصي و يا خارجي صورت گيرد و يا اعتبار دولتي در نظر گرفته شود چون که هزينه اين پروژه سنگين است.
وي در پايان تاکيد کرد: درحال حاضر مطالعه در اين موضوع انجام ميگيرد که سرمايهگذار خارجي اين کار را انجام دهد و يکي از برنامههايي که نمايندگان مردم تبريز داشتند، پيگيري اساسي حل اين مشکل بود و هدف اين است که با حل اين موضوع، حداقل مشکل قطعي آب تبريز تا 20 سال آينده رفع شود.
منبع :