غلامرضا بابايي در خصوص مسائل و مشکلات پيش روي معادن استان با بيان اينکه نزديک 480واحد معدني در استان وجود دارد، اظهارکرد: در راستاي استفاده از ظرفيت معادن استان طرح احياي معادن نيمه فعال و راکد آغاز شده است که تا پايان سال 120معدن راکد استان بايد احيا شوند.
وي ادامه داد: بر اساس دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت، معادن و محدودههاي اکتشافي استان که تا پايان اسفند ماه سال 1398غير فعال بوده و اقدامي نسبت به فعال سازي اين معادن و محدودهها از طرف معدن کاران صورت نگرفته، از مدار اکتشافي خارج و خلع يد ميشوند.
بابايي بروکراسي اداري و طولاني بودن پروسه استعلام منابع طبيعي و برخي دستگاههاي اجرايي، معارضين محلي، نبود صنايع فرآوري مرتبط با حوزه معدن را از مهمترين چالشهاي پيش روي اين بخش دانست و اضافه کرد: توسعه و فعال سازي معادن زمينه ساز آباداني و رفع مشکلات زيرساختي در شهرستانها است در اين راستا بايد موانع استفاده از ظرفيت توسعه معادن با همکاري دستگاههاي اجرايي برداشته شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي از دريافت 30ميليارد ريال حق دولتي معادن در طول سالجاري خبر داد و گفت: بخش زيادي از مبلغ مربوط به معادن طلاي تکاب است که با توجه به مسائل و مشکلات شهرستان تکاب و شهرستانهاي استان اين مبلغ در توسعه و محروميت زدايي منطقه هزينه شده است.
وي خاطرنشان کرد: افزايش وصول حقوق دولتي در سال جاري نشانگر فعال شدن معادن استان بوده که اميد است با افزايش اين مبالغ تا پايان سال جاري و تخصيص سهم 15درصدي آن به استان بتوانيم خدمات زيرساختي بيشتري را در مناطق معدن خيز استان انجام دهيم.
بابايي ذخيره قطعي معادن استان را بيش از يک ميليارد و 214ميليون تن عنوان کرد و گفت: سالانه بيش از 17ميليون تن انواع مواد معدني در استان استخراج ميشود که بخش زيادي از آن به صورت خام از استان خارج ميشود.
وي با بيان اينکه تاکنون بيش از 36هزار و 667ميليارد ريال در زمينه معادن استان سرمايهگذاري شده، افزود: هماکنون 51نوع ماده معدني در آذربايجانغربي شناسايي و کشف شده که با اين آمار، اين استان به لحاظ تنوع ماده معدني در جايگاه سوم کشور قرار دارد.