عصر آذربایجان

گزارش خبر

ضرورت رعايت اخلاق رسانه‌اي و تأثير آن بر جامعه

ضرورت رعايت اخلاق رسانه‌اي و تأثير آن بر جامعه

1399/11/12

گروه فرهنگي: اخلاق رسانه‌اي در جامعه اسلامي، از درون فرهنگ اسلامي سر برمي‌آورد، پس ضرورت دارد تا با نگاهي به دو واقعه تاريخي مذهبي با استناد به کلام‌الله قرآن مجيد، اهميت و ضرورت اصل اخلاق رسانه و تأثير آن بر اخلاق جامعه را بيش از پيش آشکار کنيم.

گروه فرهنگي:  اخلاق رسانه‌اي در جامعه اسلامي، از درون فرهنگ اسلامي سر برمي‌آورد، پس ضرورت دارد تا با نگاهي به دو واقعه تاريخي مذهبي با استناد به کلام‌الله قرآن مجيد، اهميت و ضرورت اصل اخلاق رسانه و تأثير آن بر اخلاق جامعه را بيش از پيش آشکار کنيم. سال ششم هجرت است، پيامبر(ص) در غزوه بني مصطلق با موفقيت‌هايي مواجه مي‌شود و در نهايت اين طايفه يهودي مسلمان مي‌شوند و جزو محدود يهودياني هستند که دسته جمعي و قبيله‌اي اسلام را پذيرفتند. در راه بازگشت از غزوه بني‌مصطلق، اتفاقي افتاد که پس از شرح آن، به آياتي که نازل شده است اشاره خواهد شد.
در مسير بازگشت از اين غزوه، هنگام توقف در منزلي، بين دو جوان مهاجر و انصار بر سر کشيدن آب از چاه اختلافي مي‌افتد. هر دو جوان هستند و اختلاف آنان بالا مي‌گيرد. همراهان، گِرد اين دو جوان جمع شدند و نظر دادند تا در نهايت حق به جوان مهاجر داده شد و جوان انصاري محق شناخته نشد.
»عبدالله بن ابي« که خود انصاري بود و مدعي و قرار بود قبل از آشنايي مردمان يثرب به بزرگي مدينه برسد و آشنايي با پيامبر(ص) و مسلمان شدن مردم مدينه مانع از رسيدن او به بزرگي مدينه شده بود، در صحنه حاضر شد و با ديدن محکوميت جوان انصاري، کلماتي را بر زبان راند که در شأن مسلمانان نبود. او با ديدن به حق بودن مهاجران، بر سر مسلمانان منت نهاد و فرياد زد اينها تا ديروز جايي نداشتند به آنها جا داديم، ذليل بودند به آنان عزت داديم و ما آنها را بزرگ کرديم! حالا بر ما شورش مي‌کنند؛ اصطلاحي هم به کار برد که از بيان آن صرف نظر مي‌شود و ادامه داد که به مدينه برگشتيم اين مهاجران را که ذليل بودند و عزيزشان کرديم به ذلت مي‌نشانيم.
جواني که شاهد رجزخواني عبدالله بن ابي بود با شنيدن سخنان عبدالله سريعا خدمت پيامبر (ص) رسيد و ماجرا را بازگو کرد و گفت عبدالله در جمع مسلمانان به طرفداري از انصار چنين سخناني را بر زبان رانده است!
عبدالله تا مطلع شد که خبر به پيامبر (ص) رسيده است، خود را به ايشان رساند و سخنان اين جوان را رد کرد و اظهار کرد چنين نگفته ام!
حالا پيامبر مواجه است با دو خبر؛ يک خبر که جواني برايش آورده و يک انکار از سوي شخص معتبر و صاحب نام. (واقعه‌اي که ما در کار خود بارها و بارها با آن مواجه بوده‌ايم که آنکه قدرت بالاتري دارد خبر را انکار مي‌کند و خبرنگار که مظلوم‌تر است، محکوم شخص قدرتمند!!)
اما ويژگي بي‌همتاي رسول الله اين است که به درياي وحي و جبرييل امين متصل است. بر اين اساس »آيه 8 سوره منافقون« شاهد صداقت خبر جوان و رد سخنان عبدالله است. »و يقولون لأن رجعنا الي المدينه ليخرجن الاعز منها الاذل« مي‌گويند اگر به مدينه برگرديم آنها را که عزيز کرديم را به ذلت مي‌کشانيم. "ولله العزه لرسوله و للمومنين "عزت براي خدا و رسول خدا و مومنان است "و لکن المنافقين لايعلمون" اين را منافقان و دورويان نمي‌دانند.
با نزول اين آيه مشخص شد که جوان خبرنگار به درستي گزارش کرده و عبدالله بن ابي که خبر صحيح را انکار مي‌کرد به عنوان منافق معرفي شد. حال پس از اين آيه چه اتفاقي افتاد ديگر مربوط به بحث ما نيست.
ذکر اين شاهد قرآني بر اين خاطر بود که هميشه و در همه جا حتي کنار منبع وحي و فرستاده خدا هستند کساني که در برابر خبر صحيح موضع گرفته و خبرنگار را متهم مي کنند.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايسنا،هدف از طرح اين دو ئاقعع .ن استناد آن به کلام الله مجيد و شان  نزول آيات و وقايع تاريخ پيرامون آن، اين است که در وادي خبر  حساسيت‌هايي وجود دارد که براساس آن تصميم‌هاي بزرگ و جدي توسط حاکمان گرفته مي‌شود. متاسفانه امروز در دنياي مجازي که با آن مواجه هستيم و سرعت خبر رو به تزايد گذاشته و انتقال آن به سرعت برق شده است؛  بزرگترين آسيبي که به جامعه زده مي‌شود، انتقال خبر بدون بررسي و تبيين است بدون شناخت گوينده خبر که فاسق است يا صادق. متاسفانه در لحظه‌اي خبرها را منتقل مي‌کنيم و هيچ به عواقب آن نمي‌انديشيم.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها