عصر آذربایجان

گزارش خبر

گذران زمستان در سرماي سرد ‌و سخت زنجان

گذران زمستان در سرماي سرد ‌و سخت زنجان

1400/09/21

گروه گزارش: عمليات گازرساني به برخي‌ روستا‌ها همچون پاوه‌رود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ شهرستان طارم با اينکه دو سال است کلنگ‌زني شده اما عملا اقدام موثري انجام نگرفته است

گروه گزارش: عمليات گازرساني به برخي‌ روستا‌ها همچون پاوه‌رود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ شهرستان طارم با اينکه دو سال است کلنگ‌زني شده اما عملا اقدام موثري انجام نگرفته است
بهره‌مندي از حامل‌هاي انرژي يکي از نياز‌هاي اوليه تمام جوامع از جمله جوامع روستايي است تا با فراهم آمدن امکانات لازم براي زندگي، روستائيان با دغدغه کمتري قدم در راستاي توليد گذاشته و به اين امر مبادرت نمايند.
گاه نبود همين حداقل‌هاي زندگي سبب مي‌شود تا روستانشينان که به عنوان قشر مولّد در جامعه محسوب مي‌شوند شغل غالب خود را که کشاورزي و دامداري است رها کرده و به حاشيه‌نشيني در شهر و اشتغال به کار‌هاي ديگر روي آورند.
اما متأسفانه مشکلات بسياري دامن‌گير روستا و روستانشينان استان زنجان از جمله نبود آب آشاميدني، عدم گازرساني، عدم اشتغال پايدار، نداشتن راه دسترسي مناسب است که اگر بحث نبود آب آشاميدني در روستاهاي زنجان را کنار بگذاريم، نبود گاز در تعدادي از روستا‌هاي داراي سَکَنه استان، همواره مشکلات و مسائلي را براي روستانشينان ايجاد مي‌کند.
در استان زنجان روستا‌هاي بسياري در بخش قره‌پشتلو، ماهنشان و طارم همچنان در انتظار گاز‌رساني هستند و در فصول گرم و سرد سال همواره در حال زندگي با مشکلات و نبود حداقل امکانات اوليه زندگي‌اند. اما در طول ساليان اخير در سطح استان زنجان در امر گازرساني به مناطق مختلف مسائلي وجود داشته که در نهايت سبب شده تا عقب‌ماندگي‌هايي در بهره‌مندي از اين حامل انرژي در برخي از روستا‌ها تحميل گردد.
در اين ميان بيشتر روستا‌هاي شهرستان طارم به دليل قرارگيري در مناطق صعب‌العبور در انتظار گاز‌رساني بوده و رسيدگي به اين موضوع به يکي از درخواست‌هاي روستانشينان هندوستان ايران که نقش بسزايي در توليد انواع محصولات کشاورزي دارند تبديل شده است.شهرستان طارم داراي 97 روستاي بالاي 20 خانوار است که 35 روستا هنوز گاز‌رساني نشده است. اين در حالي است که عمليات گازرساني به برخي‌ روستا‌ها همچون پاوه‌رود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ با اينکه دو سال است کلنگ‌زني شده اما عملاً اقدام موثري انجام نگرفته است چرا که مسائلي بين پيمانکار و شرکت گاز وجود داردکه سبب شده تا دود اين کم‌کاري‌ها به چشم مردم و روستانشينان ذکر شده رود. با اين حال پيش از اين رسول اکبري بخشدار چورزق طارم در اين باره اظهار کرده بود: گاز‌رساني در بخش چورزق شهرستان طارم در دو فاز با اعتباري بالغ بر 200 ميليارد ريال در حال اجرا است که اعتبارات فاز اول اختصاص يافته است.
به گفته وي، به دليل وجود معارض پيمانکار کار را ترک کرده است و پروژه راکد مانده است. اما بر اساس پيگيري‌هاي انجام شده اگر پيمانکار جديد مشخص شود در مدت يک ماه آينده پروژه مجددا آغاز به فعاليت خواهد کرد. در اين باره موسي احمدلو، مديرعامل شرکت گاز استان زنجان  با اشاره به اين‌که از 911 روستاي استان 603 روستا گاز رساني شده که نزديک به 88.4 درصد خانوارها در اين روستاها ساکن هستند اظهار داشت: در روستا‌هايي که در حال گاز‌رساني است پروژه با پيشرفت 10 تا 95 درصدي در حال پيشروي هستند؛ با اين حال 76 روستا نيز در دست بررسي براي طراحي و پيمان‌سپاري قرار دارند.
وي با اشاره به اينکه 308 روستا فاقد گازطبيعي است که 35 روستا مربوط به شهرستان طارم است گفت: شهرستان طارم دراي 97 روستا است که به لحاظ جغرافيايي داراي شرايط ويژه‌اي است. به طوري که 26 روستاي بالاي 20 خانوار طارم، در شرايط خاص جغرافيايي که عمدتا مسير‌هاي صعب‌ا‌لعبور و ارتفاعات هستند قرار گرفته‌اند.
مديرعامل شرکت گاز استان زنجان با بيان اينکه در خصوص پروژه گاز‌رساني به روستا‌هاي طارم هم‌اکنون 80 درصد از خانوارهاي روستايي اين شهرستان بهره‌مند از گاز طبيعي هستند، گفت: عمليات اجرايي گاز‌رساني در چهار روستا در حال انجام بوده و پيمانکاران مشغول به کار هستند.
وي در ارتباط با روستا‌هاي پاوه‌رود و ميرزاخانلو و دو روستاي ديگر که در مسير گاز‌رساني قرار دارند، عنوان کرد: سال گذشته شرکت گاز پيمانکار اجرايي پروژه را انتخاب کرد اما معارضيني که در مسير قرار داشتند از ادامه فعاليت پيمانکار ممانعت کردند و زمان پيمان به اتمام رسيد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم،احمدلو ادامه داد: با شرايط تورم پيمانکار حاضر به ادامه کار نشد و شرکت گاز مجبور شد پيمانکار ديگري را انتخاب کند و اين امر هنوز انجام نشده و در دست اقدام است اما اميدواريم قبل از سال 1401 پيمانکار جديد انتخاب شده و عمليات گاز‌رساني اين روستا‌ها آغاز شود. 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها