گذران زمستان در سرماي سرد و سخت زنجان
گذران زمستان در سرماي سرد و سخت زنجان
1400/09/21
گروه گزارش: عمليات گازرساني به برخي روستاها همچون پاوهرود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ شهرستان طارم با اينکه دو سال است کلنگزني شده اما عملا اقدام موثري انجام نگرفته است
گروه گزارش: عمليات گازرساني به برخي روستاها همچون پاوهرود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ شهرستان طارم با اينکه دو سال است کلنگزني شده اما عملا اقدام موثري انجام نگرفته است
بهرهمندي از حاملهاي انرژي يکي از نيازهاي اوليه تمام جوامع از جمله جوامع روستايي است تا با فراهم آمدن امکانات لازم براي زندگي، روستائيان با دغدغه کمتري قدم در راستاي توليد گذاشته و به اين امر مبادرت نمايند.
گاه نبود همين حداقلهاي زندگي سبب ميشود تا روستانشينان که به عنوان قشر مولّد در جامعه محسوب ميشوند شغل غالب خود را که کشاورزي و دامداري است رها کرده و به حاشيهنشيني در شهر و اشتغال به کارهاي ديگر روي آورند.
اما متأسفانه مشکلات بسياري دامنگير روستا و روستانشينان استان زنجان از جمله نبود آب آشاميدني، عدم گازرساني، عدم اشتغال پايدار، نداشتن راه دسترسي مناسب است که اگر بحث نبود آب آشاميدني در روستاهاي زنجان را کنار بگذاريم، نبود گاز در تعدادي از روستاهاي داراي سَکَنه استان، همواره مشکلات و مسائلي را براي روستانشينان ايجاد ميکند.
در استان زنجان روستاهاي بسياري در بخش قرهپشتلو، ماهنشان و طارم همچنان در انتظار گازرساني هستند و در فصول گرم و سرد سال همواره در حال زندگي با مشکلات و نبود حداقل امکانات اوليه زندگياند. اما در طول ساليان اخير در سطح استان زنجان در امر گازرساني به مناطق مختلف مسائلي وجود داشته که در نهايت سبب شده تا عقبماندگيهايي در بهرهمندي از اين حامل انرژي در برخي از روستاها تحميل گردد.
در اين ميان بيشتر روستاهاي شهرستان طارم به دليل قرارگيري در مناطق صعبالعبور در انتظار گازرساني بوده و رسيدگي به اين موضوع به يکي از درخواستهاي روستانشينان هندوستان ايران که نقش بسزايي در توليد انواع محصولات کشاورزي دارند تبديل شده است.شهرستان طارم داراي 97 روستاي بالاي 20 خانوار است که 35 روستا هنوز گازرساني نشده است. اين در حالي است که عمليات گازرساني به برخي روستاها همچون پاوهرود، ميرزاخانلو و سرخه سنگ با اينکه دو سال است کلنگزني شده اما عملاً اقدام موثري انجام نگرفته است چرا که مسائلي بين پيمانکار و شرکت گاز وجود داردکه سبب شده تا دود اين کمکاريها به چشم مردم و روستانشينان ذکر شده رود. با اين حال پيش از اين رسول اکبري بخشدار چورزق طارم در اين باره اظهار کرده بود: گازرساني در بخش چورزق شهرستان طارم در دو فاز با اعتباري بالغ بر 200 ميليارد ريال در حال اجرا است که اعتبارات فاز اول اختصاص يافته است.
به گفته وي، به دليل وجود معارض پيمانکار کار را ترک کرده است و پروژه راکد مانده است. اما بر اساس پيگيريهاي انجام شده اگر پيمانکار جديد مشخص شود در مدت يک ماه آينده پروژه مجددا آغاز به فعاليت خواهد کرد. در اين باره موسي احمدلو، مديرعامل شرکت گاز استان زنجان با اشاره به اينکه از 911 روستاي استان 603 روستا گاز رساني شده که نزديک به 88.4 درصد خانوارها در اين روستاها ساکن هستند اظهار داشت: در روستاهايي که در حال گازرساني است پروژه با پيشرفت 10 تا 95 درصدي در حال پيشروي هستند؛ با اين حال 76 روستا نيز در دست بررسي براي طراحي و پيمانسپاري قرار دارند.
وي با اشاره به اينکه 308 روستا فاقد گازطبيعي است که 35 روستا مربوط به شهرستان طارم است گفت: شهرستان طارم دراي 97 روستا است که به لحاظ جغرافيايي داراي شرايط ويژهاي است. به طوري که 26 روستاي بالاي 20 خانوار طارم، در شرايط خاص جغرافيايي که عمدتا مسيرهاي صعبالعبور و ارتفاعات هستند قرار گرفتهاند.
مديرعامل شرکت گاز استان زنجان با بيان اينکه در خصوص پروژه گازرساني به روستاهاي طارم هماکنون 80 درصد از خانوارهاي روستايي اين شهرستان بهرهمند از گاز طبيعي هستند، گفت: عمليات اجرايي گازرساني در چهار روستا در حال انجام بوده و پيمانکاران مشغول به کار هستند.
وي در ارتباط با روستاهاي پاوهرود و ميرزاخانلو و دو روستاي ديگر که در مسير گازرساني قرار دارند، عنوان کرد: سال گذشته شرکت گاز پيمانکار اجرايي پروژه را انتخاب کرد اما معارضيني که در مسير قرار داشتند از ادامه فعاليت پيمانکار ممانعت کردند و زمان پيمان به اتمام رسيد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از تسنيم،احمدلو ادامه داد: با شرايط تورم پيمانکار حاضر به ادامه کار نشد و شرکت گاز مجبور شد پيمانکار ديگري را انتخاب کند و اين امر هنوز انجام نشده و در دست اقدام است اما اميدواريم قبل از سال 1401 پيمانکار جديد انتخاب شده و عمليات گازرساني اين روستاها آغاز شود.
منبع :