عصر آذربایجان

گزارش خبر

خطر رويگرداني مردم از نظام

خطر رويگرداني مردم از نظام

1401/07/11

گروه سياسي: راه چاره اين است که کاري کنيم اعتماد از دست رفته برگردد و به تعبير عماد افروغ اعتماد مردم به حاکميت بازسازي شود و اين وقتي مي‌شود که صاحبان قدرت بايد با صداقت با مردم رفتار کنند و اين صداقت و برخي تغييرات در منش‌ها و کنش‌ها است که مي‌تواند جرعه جرعه اعتبار عمومي را براي مسئولان جمع کند، اما با برخي رفتارها سطل سطل سرمايه اجتماعي را از دست مي‌دهند؛ سرمايه‌هايي که نمي‌توانند براي آن جايگزين ديگري پيدا کنند.

مرتضي داستاني

گروه سياسي: راه چاره اين است که کاري کنيم اعتماد از دست رفته برگردد و به تعبير عماد افروغ اعتماد مردم به حاکميت بازسازي شود و اين وقتي مي‌شود که صاحبان قدرت بايد با صداقت با مردم رفتار کنند و اين صداقت و برخي تغييرات در منش‌ها و کنش‌ها است که مي‌تواند جرعه جرعه اعتبار عمومي را براي مسئولان جمع کند، اما با برخي رفتارها سطل سطل سرمايه اجتماعي را از دست مي‌دهند؛ سرمايه‌هايي که نمي‌توانند براي آن جايگزين ديگري پيدا کنند.
رهبر فقيد انقلاب و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در سال 1361 و در جمع نمايندگان مجلس با تأکيد بر اين که جلب نظر مردم موضوعي است که پيامبر اسلام (ص) نيز بدان اهتمام مي‌ورزيد هشدار مي‌دهند که خطر بزرگ، رويگرداني ملت از حکومت است. ايشان فرمودند: -جلب نظر مردم از اموري است که لازم است، پيغمبر اکرم جلب نظر مردم مي‌کرد، دنبال اين بود که مردم را جلب کند...... شما گمان نکنيد قدرت نظامي شما را نگه داشته است، قدرت ايمان و پشتيباني ملت شما را نگه داشته است.
اين پشتيباني را بايد حفظ کنيم. بي‌ترديد اعتماد اصلي‌ترين جزء سرمايه اجتماعي يک نظام سياسي به شمار مي‌رود. برقراري فضاي اعتماد ميان حاکميت و ملت موجب تعامل بيشتر و بهتر آنها و افزايش مشارکت سياسي مردم و کارآيي نهادهاي سياسي مي‌گردد و در مقابل کاهش آن موجب عدم حمايت و پشتيباني مردم از مسئولان، عدم رعايت قوانين و مقررات (مگر به اجبار) عدم حمايت از برنامه‌هاي دولت، کاهش مشارکت سياسي، سرايت بي‌اعتمادي به نهادها و سازمان‌هاي دولتي و در موارد خيلي حاد موجب بحران مشروعيت مي‌گردد طي سال‌هاي اخير شکاف ميان مردم و مسئولان نسبت به گذشته افزايش داشته است و مشکلات اقتصادي نيز دامنه اين شکاف و نارضايتي را افزايش داده و وقايعي همانند سال 88، فوت هاشمي، سال 98 و حوادث اخير نقارهاي جدي بوجود آورده ست. البته جاي اميد است که هنوز اعتماد عمومي در کشور به طور کامل از بين نرفته بلکه کاهش پيدا کرده است.
 ولي کليه مسئولان بايد در نظر داشته باشند که با وجود مشکلات و فشارهاي اقتصادي که روي جامعه وجود دارد اگر قرار باشد اين روند رفتار با منتقدان و حتي مخالفان ادامه پيدا کند، همين اعتماد نسبي که وجود دارد نيز از بين خواهد رفت. در سال‌هاي گذشته فاصله رسانه‌هاي داخلي با مردم هر روز بيشتر شده و رسانه‌هاي رسمي و معتبر مرجعيت خود را از دست داده‌اند. نتيجه آنکه مردم براي دستيابي به تازه‌ترين اخبار درباره حوادث روز به فضاي مجازي و رسانه‌هاي خارجي اتکا مي‌کنند و اينجاست که مرزهاي ميان حقيقت و دروغ بيش از قبل مخدوش مي‌شود. در چنين وضعيتي تکذيب کردن‌هاي مکرر مقامات، تأکيد بر صحت منابع رسمي و تلاش رسانه‌اي ما هم براي برگرداندن آب‌هاي رفته به جوي و بازداشتن افکار عمومي از پذيرش شايعات فايده‌اي ندارد.
مردم آنچه را که نبايد، باور کرده‌اند و حتي تکذيب ما و مقامات را باور ندارند. در اين ارتباط روزنامه اطلاعات نوشت: رئيس جمهور با پدر مرحومه مهسا اميني تماس مي‌گيرد و اطمينان مي‌دهد که تمام ماجرا پيگيري دقيق خواهد شد. رئيس دستگاه قضا قول رسيدگي عادلانه و قاطعانه مي‌دهد.
 رئيس مجلس هم همين طور،يعني رؤساي سه قوه وارد عمل شده و ضمن ابراز همدردي و عرض تسليت قول پيگيري مي‌دهند. رئيس پليس، فيلم لحظه حادثه را به نمايش مي‌گذارد. پزشکي قانوني، مسئولان بيمارستان خصوصي که مرحومه در آن براي احيا بستري شده بود، حتي پزشکان متخصص مغز و اعصاب با بررسي سي تي اسکن مغز درباره احتمال صدمات وارده به جمجمه اظهارنظر مي‌کنند و… اما با وجود همه اين توضيح‌ها حداقل براي بخشي از جامعه قبول و اقناع ايجاد نمي‌شود و در شهرهايي شاهد تظاهرات و اعتراض بوده‌ايم.
به گزارش  عصر آذربايجان به نقل از  خبر آنلاين،راه چاره اين است که کاري کنيم اعتماد از دست رفته برگردد و به تعبير عماد افروغ اعتماد مردم به حاکميت بازسازي شود و اين وقتي مي‌شود که صاحبان قدرت بايد با صداقت با مردم رفتار کنند و اين صداقت و برخي تغييرات در منش‌ها و کنش‌ها است که مي‌تواند جرعه جرعه اعتبار عمومي را براي مسئولان جمع کند، اما با برخي رفتارها سطل سطل سرمايه اجتماعي را از دست مي‌دهند؛ سرمايه‌هايي که نمي‌توانند براي آن جايگزين ديگري پيدا کنند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها