شرایط اقتصادی کشور ورزش پهلوانی را از پا انداخت
رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانهای استان زنجان:
1399/04/03
عصر آذربایجان-رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانهای استان زنجان با انتقاد از عدم استقبال جوانان به این رشته گفت: شرایط اقتصادی کشور این اجازه را به علاقهمندان نمیدهد تا وارد این رشته شوند چراکه یکی از شرایط حضور در این رشته دل نبستن به مادیات است.
عصر آذربايجان-رئيس هيئت ورزش پهلواني و زورخانهاي استان زنجان با انتقاد از عدم استقبال جوانان به اين رشته گفت: شرايط اقتصادي کشور اين اجازه را به علاقهمندان نميدهد تا وارد اين رشته شوند چراکه يکي از شرايط حضور در اين رشته دل نبستن به ماديات است.
محمود ميرزايي ، اظهار داشت: ورزش باستاني بيشتر از اينکه ورزش باشد يک مکتب اخلاقي است و علاقهمندان اين مکتب کساني هستند که به ماديات دنيوي توجهي ندارند و براي پرورش جسم و روح خود به اين رشته گرايش پيدا کردند.
وي يکي از دلايل عدم استقبال جوانان از ورزش زورخانهاي را گرايش شديد آنها به ماديات توصيف کرد و گفت: جوانان امروزي بهخاطر مشغله فراوان و نيز مشکلات اقتصادي بهشدت نياز به ماديات دارند و همين کافي است تا نيازي به ارتباط معنوي با خالق پيدا نکنند.
رئيس هيئت ورزش پهلواني و زورخانهاي استان زنجان با انتقاد از کمبود بودجه ورزش پهلواني در کشور گفت: کل بودجه فدراسيون پهلواني کشور به اندازه بودجه يک باشگاه ورزشي درجه سه نيست و بنابراين با اين وضعيت بودجه نبايد انتظارات زيادي از يک هيئت در استان داشت.
وي افزود: اکنون مربيان با 40 سال سابقه و داوران اين رشته بدون يک ريال دستمزد عاشقانه به کار خودشان ادامه ميدهند چراکه هيئت ورزش پهلواني بودجهاي ندارد که بخواهد به اين ورزش اختصاص دهد.
ميرزايي يکي از مزيتهاي ورزش پهلواني را نداشتن کميته انضباطي دانست و گفت: در بسياري از رشتههاي ورزشي کميته انضباطي وجود دارد چراکه فضائل اخلاقي در آن رشتهها کمرنگ شده است ولي ورزش پهلواني با وجود قدمت هزار ساله همچنان در آن اخلاق و ادب رعايت ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه ورزش پهلواني بسيار مقدس است و هنگام ورود به زورخانه بايد با وضو وارد شد گفت: هيچگاه بيادبي و بينزاکتي وارد زورخانه نشد و فقط شرايط اقتصادي اين ورزش را از پا انداخته است.
اين مسئول با بيان اينکه ورزش باستاني بسيار قبل از پوريايولي به وجود آمده است خاطرنشان کرد: ورزش باستاني به مرور با گذشت زمان خود را متناسب با نياز جامعه بهروز کرده است و قطعا ورزش باستاني امروز با 20 سال آينده متفاوت خواهد بود.
ميرزايي تصريح کرد: با گذشت زمان ورزش باستاني فنيتر و علميتر شده به طوريکه تا 20 سال گذشته مربي و يا داوري در استان وجود نداشت ولي خوشبختانه امروزه بيش از 40 مربي تحصيلکرده و 30 داور فعاليت ميکنند.
وي با بيان اينکه رشد رشته ورزش زورخانهاي در هر جوامعي ميسر نيست عنوان کرد: براي ورود به اين رشته بايد علاوه بر دارا بودن چشمپاکي و پاکدامني، به نواميس نيز حساس بود و بخاطر همين مسئله است که اين رشته نتوانسته در کشورهاي غربي و شرقي رشد پيدا کند چرا که قوانين اجتماعي آنان با اين قوانين اصلي اين رشته سازگار نيست. در ورزش زورخانهاي قبل از ورزش، انسان بودن و داشتن فضائل اخلاقي مهم است.
منبع :