عصر آذربايجان- معاون آموزش سازمان فني وحرفه اي کشور گفت: براي تعادل عرضه و تقاضاي نيروي کار، لازم است کارگروه مهارت آموزي تشکيل شود.
شامگاه گذشته دومين جلسه شوراي مهارت استان با حضورمحمد رضاشاهپسند معاون آموزش سازمان فنيوحرفهاي کشور، محمدرضا انصاري مديرکل فني و حرفهاي استان، اميررضا معظمي مديرکل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري زنجان و ديگر مسئولان استاني در سالن جلسات پيامبر اعظم (ص) استانداري زنجان برگزار شد.
در اين جلسه محمدرضا شاهپسند معاون آموزش سازمان فني و حرفهاي کشور با اشاره به اينکه دغدغه ما در مهارت آموزي اشتغال است، اظهار داشت: رويکرد اصلي سازمان فني وحرفهاي کشور، ايجاد مهارت و ترميم مهارت است و کساني که نيازمند آموزش و مهارت هستند جذب و آموزشهاي لازم به آنها داده ميشود.
وي به ترميم مهارت اشاره کرد و گفت: کساني هستند که شاغلند و براي پايداري اشتغال و به روز رساني اطلاعات خود آموزشهاي لازم را در اين خصوص ميبينند.
معاون آموزش سازمان فني وحرفهاي کشور افزود: علاوه بر مخاطبان اصلي سازمان، 20 گروه مخاطب در هدف آموزشي ما هستند که با توجه به اين مسئله بايد ظرفيتهاي جديدي در سازمان فني و حرفهاي به وجود آيد.
وي تصريح کرد: براي تعادل عرضه و تقاضاي نيروي کار، لازم است کارگروه مهارتآموزي تشکيل شود تا براساس نياز سازمانها نيروهاي کار تربيت شود.
شاهپسند به مهارتآموزي درمحيط کار واقعي اشاره کرد و گفت: لازم است ظرفيتهاي جديد ايجاد شود تا مهارت آموزان با رسم و رسوم بنگاه اقتصادي، در محيطهاي واقعي کار آشنا شوند.
وي به طرحهاي آموزشي نخلستان و کهاد اشاره کرد و گفت: در طرح کهاد آموزش دانشجويان مد نظر است و در طرح نخلستان، آموزش فارغ التحصيلان هدف ما است و درطرح نخلستان تلاش داريم به سوي استفاده از مهارتهاي دانش بنيان حرکت کنيم.
لزوم استفاده از نيروهاي آموزش ديده و فني در واحدهاي توليدي
اميررضا معظمي، مديرکل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري زنجان با اشاره به الزام استفاده از افراد آموزش ديده در واحدهاي توليدي گفت: متاسفانه در برخي واحدهاي توليدي به اين امر توجه نميشود اما براي افزايش توليد لازم است از افراد آموزش ديده استفاده شود.
وي افزود: لازم است که ارزيابيها در خصوص آموزش مهارت آموزان انجام شده تا مشخص شود چه مقدار از آموزشها موثر و هدفمند بوده است.
معظمي به وضعيت نيروي کار در سال 1400 استان اشاره کرد و گفت: 348 هزار نفر نيروي شاغل استان است که 37.6 در حوزه خدمات، 35درصد در حوزه صنعت، 27.4 درصد در حوزه کشاورزي فعاليت دارند و بيانگر اين است که دورههاي مهارت بر اساس نيازسنجي بايد انجام شود.
وي به آموزش مربيان فني وحرفهاي اشاره کرد و گفت: بايد براي به روزرساني اطلاعات مربيان، آموزش آنها در راس برنامه مسئولان امر قرار گيرد.
در ادامه محمدرضا انصاري، مديرکل فني و حرفهاي استان زنجان به طرحهاي در دست اقدام فني و حرفهاي اشاره کرد و افزود: طرح کهاد يا مهارت افزايي ترکيبي دانشجويان که اين قشر علاوه بر برنامههاي آموزشي خود، در دورههاي مهارت افزايي متناسب با علايق و استعداد خود را منطبق با نياز بازار کار به مدت 540 ساعت شرکت ميکنند و در پايان دوره گواهينامه مهارت دريافت خواهند کرد.
وي با بيان اينکه اين طرح در چهار خوشه صنعت، خدمات، کشاورزي، فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد افزود: هدف از طرح ارتقا ظرفيت اشتغال پذيري دانشجويان است.
انصاري به طرح نخلستان اشاره کرد و گفت: اين طرح شامل فارغ التحصيلان حوزه فناوري اطلاعات با مشارکت سازمان فني و حرفهاي در حوزه نوآوري، کارآفريني، فناوري نوين است.
وي با اشاره به برگزاري بيستمين دوره مسابقات مهارت گفت: ثبتنام آن تا هفت تير ماه سال جاري است و تلاش خواهيم کرد سازمان فني و حرفه اي استان با همه رشتهها در اين مسابقات کشوري شرکت کند.
آموزش مددجويان کميته امداد
مديرکل فني و حرفهاي استان زنجان، به سهم استان در آموزش مددجويان کميته امداد که به صورت کشوري برگزارخواهد شد اشاره کرد و گفت: سهم استان متناسب با جمعيت مد نظر است و طبق پيش بينيها 2 هزار نفر از استان زنجان در اين طرح شرکت کنند.
در ادامه طيب جعفري مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان زنجان گفت: استان زنجان به لحاظ شاخص بازار کار به نسبت ساير استانها وضعيت بهتري دارد.
جعفري به مهارت آموزي در استان اشاره کرد و گفت: روي اين مسئله تاکيد داريم زيرا باعث افزايش نرخ مشارکت اقتصادي و پويايي استان خواهد شد و افزايش بهره وري را به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: ما به دنبال توانمندسازي نيروي کار هستيم و سعي خواهيم کرد از نيروهاي آموزش در پروژهها استفاده کنيم.