عصر آذربایجان

گزارش خبر

مشکلات اقتصادي بهانه قابل قبولي براي مطالعه نکردن نيست

مشکلات اقتصادي بهانه قابل قبولي براي مطالعه نکردن نيست

1402/07/23

گروه فرهنگي: يک کتابدار گفت: عده‌اي وضعيت اقتصادي و معيشتي را بهانه‌اي براي مطالعه نکردن قرار داده‌اند ولي با وجود کتابخانه‌هاي عمومي و خدمات آنها، جايي براي اين بهانه باقي نمي‌ماند و اتفاقا به اذعان مخاطبان، مطالعه در بهبود جنبه‌هاي اقتصادي زندگي شهروندان مؤثر است.

گروه فرهنگي: يک کتابدار گفت: عده‌اي وضعيت اقتصادي و معيشتي را بهانه‌اي براي مطالعه نکردن قرار داده‌اند ولي با وجود کتابخانه‌هاي عمومي و خدمات آنها، جايي براي اين بهانه باقي نمي‌ماند و اتفاقا به اذعان مخاطبان، مطالعه در بهبود جنبه‌هاي اقتصادي زندگي شهروندان مؤثر است.
 يکي از راه هاي انتقال فرهنگ، علم و معرفت، ارتقاي مطالعه و کتابخواني است که کتابداران به عنوان مروجان اصلي کتاب با مهارت و دانش خود بيشترين نقش را در اين زمينه برعهده دارند و تلاش مي کنند با انگيزه و خلاقيت، فرهنگ مطالعه را در همه اقشار ترويج دهند.کتابداران، معلماني ساده و صميمي هستند که نقش مهمي در ترويج فرهنگ مطالعه ميان اقشار مختلف دارند و همانند پزشکان، کتاب‌ها را مانند داروهايي براي سلامت روح و جسم مخاطبان تجويز مي‌ کنند.
پيرامون حرفه کتابداري و کتابخواني با فاطمه دنيوي مسئول کتابخانه سهروردي و سرپرست اداره کتابخانه هاي عمومي شهرستان زنجان گفت و گو کرده است.
* کتابخانه سهروردي از مهمترين کتابخانه هاي شهر زنجان است آن را معرفي کنيد. کتابخانه عمومي سهروردي قديمي ترين کتابخانه شهر زنجان است که در سال 1356 به همت ابراهيم همتيان در مرکز شهر بنا شد.
اين کتابخانه در چهار طبقه، شامل بخش هاي مرجع، کودک و نوجوان، نشريات، کمک درسي، زنجان شناسي و سالن اجتماعات است.مخزن کتابخانه داراي بيش از 40 هزار نسخه کتاب در موضوعات مختلف است که البته از خردادماه 1402 شروع به بازسازي شد و اوايل سال آينده با رويکرد افزايش بخش هاي مختلف از جمله کلينيک خواندن و به روز رساني خدمات و تجهيزات، مورد بهره برداري قرار خواهد گرفت.
* درباره نحوه ورودتان به حرفه کتابداري توضيح دهيد؟
انتخاب حرفه کتابداري براي من کاملا تصادفي بود، در صحبتي که با مسئول کتابخانه مديريت و برنامه ريزي وقت داشتم و توصيفاتي که از اين حرفه از جانب ايشان و مراجعات به کتابخانه صورت مي گرفت، ذهنم را مشغول اين حرفه کرد و دوست داشتم در چنين محيطي خدمت کنم.
* آيا خودتان به کتاب علاقه داريد؟
بله همانطور که اشاره کردم دوست داشتم ارتباطم با کتاب هميشگي باشد و علاقه من به خواندن از همان کودکي ايجاد شده بود و لحظاتي که از اين يار مهربان غافل مي شدم احساس مي کردم زمانم به بطالت سپري مي شود.
* کسي که مي خواهد کتابدار شود بايد چه ويژگي هايي داشته باشد؟
به نظرم کتابدار خوب در درجه اول مهارت‌هاي خدمت به مخاطب و طرز برخورد با ارباب رجوع را بايد بداند و تا حدي قدرت روانشناسي هر فردي را هم داشته باشد.
همينطور مهارت‌هاي سازماني جهت برقراري ارتباط مناسب با مديران و ساير کارکنان کتابخانه، مهارت‌هاي ارتباطي گفتاري و نوشتاري در حد خوب، مهارت کاربرد کامپيوتر به خصوص درباره استفاده از پايگاه هاي داده و اينترنت، مهارت انجام تحقيق در حد مطلوب و داشتن اطلاعات عمومي از ديگر مهارت هاي لازم شغل کتابداري است.
* با توجه به سال هايي که در کسوت کتابدار مشغول به خدمت هستيد وضعيت کتابخواني و استقبال مخاطبان از کتابخانه در زنجان را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
درصدي از مردم شيفته کتاب و کتابخواني هستند و اين ويژگي به کودکان آنها نيز انتقال مي_يابد.بخشي نيز نيازمند اطلاع رساني از وجود چنين امکانات فرهنگي هستند که به محض اطلاع يافتن با جان و دل از آن استقبال مي کنند.براي بخشي هم لازم است فرهنگسازي درستي انجام شود تا با تمام وجود حس کنند که کتابخواني چه فوايد مستقيم و غير مستقيمي بر زندگيشان دارد و چه بسا کساني که وضعيت اقتصادي و معيشتي را بهانه اي براي مطالعه نکردن قرار داده اند نيز اذعان مي کنند که اتفاقا مطالعه بر جنبه هاي اقتصاديشان بي تاثير نبوده است.
ضمن اينکه فعاليت کتابخانه ها محدود به امانت کتاب نيست و کتابخانه ها تبديل به باشگاه فرهنگي - اجتماعي شده اند.لازم است معرفي دقيق و جامعي از فعاليت هاي جديد کتابخانه ها در اختيار شهروندان قرار داده شود.
* کدام کتاب‌ها بيشتر ميان مخاطبان کتابخانه خواننده دارد؟
داستان هاي ايراني و خارجي و کتب حوزه روانشناسي از پرامانت‌ترين منابع کتابخانه ها محسوب مي شود.کمتر کتابخواني است که کتاب شازده کوچولو، آليس در سرزمين عجايب، بادبادک باز، کتابخانه نيمه شب، عادت هاي اتمي و باشگاه پنج صبحي ها را نخوانده باشد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا،حوزه تاريخ در رتبه بعدي امانت است و بعد حوزه فلسفه، هنر و علوم مختلف قرار مي گيرد.
 

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها