عصر آذربايجان-رئيس کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي گفت: طبق توافقات انجام شده با وزارت بهداشت قرار است هر ساله به شکل تصاعدي ظرفيت پذيرش رشته پزشکي افزايش پيدا کند تا کمبود پزشک در کشور جبران شود.
حجت الاسلام حسن شجاعي، با اشاره به اينکه سرانه پزشک در کشور ما پايين است اظهار داشت: در کشور ما در حال حاضر 11 پزشک به ازاي هر 10 هزار نفرجمعيت داريم درحالي که در کشورهاي منطقه اين عدد به 25 پزشک و در کشورهاي پيشرو در حوزه سلامت اين عدد به 35 تا 40 پزشک ميرسد.
وي افزود: اين اعداد نشان ميدهد که ما به شدت با کمبود پزشک مواجه هستيم که اين امر باعث شده دسترسي مردم به پزشک سخت شود و بسياري از مردم مناطق محروم براي دسترسي به خدمات پزشکي مجبور شوند به مراکز استانها يا پايتخت مراجعه کنند که با افزايش شديد هزينهها مواجه ميشوند.
رئيس کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي گفت: ما با وزارت بهداشت سابق اختلافاتي مبني بر کمبود پزشک در کشور داشتيم که معتقد بودند هيچ کمبود پزشکي در کشور وجود ندارد و در دولت جديد نيز زمزمههاي در اين مورد شنيده ميشد که پيرو اين اظهار نظرها جلسهاي بين کميسيون اصل 90 مجلس و وزير محترم بهداشت برگزار شد.
وي افزود: در اين جلسه توافقاتي مبني بر اينکه کشور با کمبود پزشک مواجه است انجام شد و قرار شد درحوزه تامين پزشک عمومي، دندانپزشکي و پزشک متخصص به شکل تصاعدي سال به سال ظرفيت آزمونهاي مربوطه افزايش پيدا کند تا در يک بازه زماني مناسب به تدريج سرانه پزشک در کشور افزايش پيدا کند.
حجت الاسلام شجاعي به عدالت آموزشي اشاره کرد و گفت: سهميهاي که مطابق قانون براي مناطق محروم در نظر گرفته شده بود و در قانون مصوب سال 92 نيز گفته شده بود که 30 درصد از ظرفيت آزمونها اختصاص به مناطق محروم دارد ولي متاسفانه اين سهميه طي سالهاي گذشته و بر خلاف قانون به صورت کامل رعايت نشده است.
وي افزود: در حال حاضر پذيرش دانشجو با سهميه مناطق محروم در رشته پزشکي 6 درصد و دندانپزشکي 8 درصد است که با الزام قانوني تعيين شده فاصله زيادي دارد و در واقع اين تکليف قانوني بايد رعايت ميشد اما اين تخلفي بود که وزارت بهداشت مرتکب شده و در جلسه اين مورد هم مورد توافق قرار گرفت که در سال آينده با تامين زيرساختهاي لازم ومقدمات کار 30 درصد سهميه مناطق محروم در آزمون هاي پزشکي توسط وزارت بهداشت رعايت شود.
انحصارزدايي آييننامه تاسيس داروخانه
رئيس کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي با اشاره به انحصارزدائي آئين نامه تاسيس داروخانه گفت: مقررات و آئين نامههاي سابق در مورد تاسيس داروخانهها وجود داشت که سبب به وجود آمدن انحصاراتي در صدور مجوز داروخانهها شده بود.
وي افزود: بعد از پيگيريهاي فراوان در خردادماه سالجاري آييننامه جديدي در وزارت بهداشت تصويب شد که انحصار را برطرف ميکرد اما متاسفانه در برخي از استانها و دانشگاههاي علوم پزشکي مقاومتهايي در اجراي اين طرح وجود دارد که در اين مورد نيز وزير بهداشت تعهد داد موانع در مسير اجراي اين آييننامه را برطرف کند تا مسير براي توسعه کسب و کار در داروخانههاي کشور فراهم شود.