عصر آذربایجان

گزارش خبر

اهداي خون، دست خير انسانيت در دست زندگي

اهداي خون، دست خير انسانيت در دست زندگي

1402/03/02

گروه اجتماعي: اهداي خون؛ اقدام خداپسندانه اي براي بخشيدن زندگي به بيماران نيازمند خون است؛ ترويج و گسترش اين فرهنگ، افراد را از بيماري هاي مختلف مصون نگه مي دارد و روح سلامت را به جامعه ارزاني مي دارد.

 گروه اجتماعي: اهداي خون؛ اقدام خداپسندانه اي براي بخشيدن زندگي به بيماران نيازمند خون است؛ ترويج و گسترش اين فرهنگ، افراد را از بيماري هاي مختلف مصون نگه مي دارد و روح سلامت را به جامعه ارزاني مي دارد.
 اهداي خون، که از آن به عنوان اهداي زندگي دوباره به نيازمندان خون مثل بيماران خوني، کودکان و نوزادان مبتلا به کم خوني و مجروحان سوانح رانندگي و بلاياي طبيعي ياد مي شود از اعمال ارزشمند و انسان دوستانه براي نجات جان همنوعان است و در کنار آن از ابتلاي اهدا کننده به بيماري هاي قلبي، عروقي و مغزي جلوگيري کرده روحيه نشاط، سرزندگي و شادابي را براي اهداکننده و خون گيرنده به ارمغان مي آورد.
به عقيده پزشکان و کارشناسان انتقال خون، اهداي خون همچنين در درمان و پيشگيري از بيماري‌هاي مختلف براي اهداکننده موثر است و موجب کاهش غلظت و ميزان آهن و کلسترول خون اهدا کننده و در نتيجه تسريع در جريان خون در بدن مي شود البته خطر گرفتگي عروق و سکته هاي قلبي و مغزي را نيز کاهش مي دهد زيرا افزايش ميزان آهن در خون افراد مي تواند آنان را به بيماري هموکروماتوز ( نوعي اختلال در بدن ناشي از تجمع آهن در خون) و مشکلات قلبي و عروقي مبتلا کند.
پزشکان معتقد هستند، افزايش کلسترول خون نيز در ابتلاي فرد به بسياري از بيماري‌هاي قلبي موثر است و با اهداي خون به صورت مستمر، مي‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد و از رسوب چربي در رگ‌هاي خوني جلوگيري کند.
به عقيده اين افراد، اهداي خون نه‌ تنها موجب رضايت و آرامش دروني انسان مي‌شود، بلکه با پاک سازي خون فرد اهداکننده، روي جسم و سلامت بدن وي نيز تاثيرات خوبي مي‌گذارد که از جمله کاهش احتمال ابتلا به سرطان، افزايش سلامتي کبد، تحريک توليد سلول هاي جوان، پرانرژي و جديد خوني و کنترل وزن و بهبود تناسب اندام است.
اهداکنندگان خون بايد شرايط لازم سازمان انتقال خون براي اهداي خون را داشته باشند که از جمله اين شرايط سلامتي بدن، داشتن سن بين 18 تا 60 سال، حداقل 50 کيلوگرم وزن، پرهيز از رفتارهاي پرخطر و مصرف داروهاي اعتيادآور، نداشتن بيماري هاي مختلف، رعايت فاصله هشت هفته بين اهداي خون و فاصله چند ماهه فردي که حجامت کرده است.
اهداي خون موجب کاهش خطر ابتلاي افراد به بيماري هاي قلبي، عروقي، مغزي و انواع سرطان مي شود
مديرکل انتقال خون آذربايجان شرقي با بيان اينکه اهداي خون بر سلامت فرد و جامعه تاثير زيادي مي گذارد، مي گويد: بر اساس بررسي و مطالعه پژوهشگران و محققان، کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، عروقي، مغزي و انواع سرطان از جمله فوايد فردي اهداي خون براي اهداکنندگان مستمر خون است.
مهدي رسولي، مي افزايد: با توجه به اينکه سطح بالاي آهن در بدن مي تواند باعث تسريع پيري، بروز سکته هاي قلبي و مغزي و پيش زمينه اي براي ابتلا به سرطان مي شود، اهداي خون از سطح آهن در بدن مي کاهد و در نتيجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش مي دهد.
وي افزايش سطح خودمراقبتي را از ديگر فوايد اهداي خون اعلام کرده و اظهار مي کند: اهدا کنندگان مستمر خون براي اينکه شرايط اهداي خون را حفظ کنند، سطح خودمراقبتي خود را افزايش مي دهند و از رفتارهاي پرخطر و مصرف داروهاي اعتياد آور خودداري مي کنند در نتيجه سلامت فردي وي حفظ مي شود.
مديرکل انتقال خون آذربايجان شرقي با تاکيد بر اينکه نياز به خون هميشگي بوده و مناسبتي نيست، مي گويد: اهداکنندگان با مشارکت در کاري انسان دوستانه، از نظر رواني نيز شاداب تر و آسوده خاطرتر از ساير افراد بوده و اين موضوع موجب رضايتمندي بيشتر در آنان مي شود.
رسولي، با اشاره به فوايد اجتماعي اهداي خون، ادامه مي دهد: اهداي خون موجب مي شود تا خون مورد نياز براي درمان بيماران و مصدومان سوانح و حوادث در جامعه وجود داشته باشد و در نتيجه مراحل درمان و جراحي اين بيماران و آسيب ديدگان حوادث به موقع انجام شود.
وي يادآوري مي کند: با تامين به موقع خون مورد نياز بيماران و تسريع در مراحل درمان آنان، هزينه هاي درماني و بيمارستاني بيماران و زمان اشغال تخت هاي بيمارستاني کاهش مي يابد و اين کار بر سيستم درماني در جهت پذيرش و بستري ساير بيماران کمک مي کند.
مديرکل انتقال خون آذربايجان شرقي با بيان اينکه اهداي خون، انگيزه براي مشارکت در کارهاي انسان دوستانه را در جامعه افزايش مي دهد، مي گويد: سازمان انتقال خون با اجراي طرحي با عنوان »شبکه زندگي« از توان اهداکنندگان خون به عنوان سفيران اهداي خون براي فرهنگ سازي، تبليغ و ترويج اهداي خون و گسترش روحيه ايثار و نوع دوستي در جامعه استفاده مي کند.
رسولي، با دعوت از مشارکت مردم براي شرکت در اين کار خداپسندانه، مي افزايد: در جوامع بشري به علت تغيير روش هاي درمان و افزايش تعداد مجروحان و مصدومان حوادث و سوانح، نياز به خون و فرآورده هاي خوني در مراکز درماني و بيمارستاني هميشه وجود دارد بنابراين هرچقدر ميزان مشارکت افراد جامعه در اين امر انسان دوستانه بيشتر شود، به همان ميزان، رسيدگي و درمان بيماران نيازمند و مجروحان حوادث سريعتر انجام مي شود.
54 درصد اهداکنندگان خون در آذربايجان شرقي اهدا کننده مستمر هستند وي با اشاره به اينکه سال گذشته حدود 115 هزار نفر براي اهداي خون به مراکز خونگيري اين استان مراجعه کرده بودند، اظهار مي کند: از اين تعداد 93 هزار نفر واجد شرايط شناخته شده و موفق به اهداي خون خود شدند و ?? درصد از اهداکنندگان خون استان نيز اهداکننده مستمر هستند.
اهداي خون، جمعيت سلول هاي جوان، پرانرژي و کارآمد بدن اهداکننده را افزايش مي دهد
پزشک متخصص بيهوشي و رييس بخش آموزش اداره کل انتقال خون آذربايجان شرقي نيز با اشاره به فوايد فراوان اهداي خون براي اهداکننده، مي گويد: با توجه به اينکه سلول هاي بدن عمر محدودي داشته و ماندگاري مادام العمري ندارد، اهداي خون موجب مي شود تا جمعيت سلولي پير و ميان سال زودتر از بين برود و جمعيت سلولي زنده، جوان، پرانرژي و کارآمد جايگزين آن ها شود.
ناصر مقدم، با تاکيد بر اينکه با اهداي خون، کيفيت سلول هاي جوان در بدن افزايش مي يابد، مي افزايد: اهداي خون موجب بهبود وظايف سلول هاي خوني مي شود و به ارگان ها و اندام هاي مسوول در تصفيه سلول هاي پير و ميانسال مانند کبد کمک مي کند تا زودتر اين سلول ها را از بين ببرند تا سلول هاي جديد و پرانرژي جايگزين آن ها شود.
وي اظهار مي کند: شرايط زندگي و عادت هاي غذايي موجب افزايش غلظت خون و کاهش سرعت جريان آن در رگ هاي بدن مي شود بنابراين با اهداي خون از غلظت خون در بدن کاسته شده و خون به راحتي به اندام هاي مختلف به ويژه مغز مي رسد. پزشک متخصص بيهوشي و رييس بخش آموزش اداره کل انتقال خون آذربايجان شرقي مي گويد: بر اساس مطالعات علمي، اهداي خون موجب افزايش روحيه، سرزندگي، شادابي و بهبود عملکرد ارگان ها و اندام هاي بدن افراد اهداکننده مي شود.
مقدم، مشارکت مدني، حس مسووليت و تعهدپذيري نسبت به همنوع را از فوايد اجتماعي اهداي خون بيان کرده و ادامه مي دهد: اين مشارکت موجب مي شود تا افراد جامعه به اطرافيان خود بي تفاوت نباشند و حس انسان دوستي در جامعه تقويت شود.
وي با تاکيد بر اينکه خون جايگزيني غير از تامين از طريق همنوع ندارد، يادآوري مي کند: اگر افراد جامعه در تامين نيازهاي خوني بيماران و مصدومان حوادث و سوانح مشارکت نکنند، مراکز درماني و بيمارستاني در تامين نياز خوني اين افراد در مضيقه قرار مي گيرند.
پزشک متخصص بيهوشي و رييس بخش آموزش اداره کل انتقال خون آذربايجان شرقي مي گويد: خون براي بيماران خوني و مجروحان حوادث و سوانح يک ضرورت بوده و مشارکت عمومي در اين زمينه لازم است.
مقدم، با بيان اينکه اهداي خون از شاخصه هاي توسعه يافتگي جوامع محسوب مي شود، مي افزايد: هر چقدر فرهنگ اهداي خون در جامعه نهادينه و گسترش يابد، جامعه به سمت توسعه يافتگي پيش مي رود.
خطر سکته قلبي در اهداکنندگان مستمر 86 درصد کمتر است
متخصص طب سنتي نيز مي گويد: خون بافت زنده اي است که جايگزين آن فقط از طريق انتقال خون هاي اهدايي امکان دارد و تاکنون با وجود پيشرفت علم و فناوري، بشر نتوانسته ماده يا محلولي جايگزين خون پيدا کند.
محمد نوري، با تاکيد بر اينکه اهداکننده خون بايد در سلامت کامل باشد، مي افزايد: پژوهش هاي محققان نشان داده که خطر انفارکتوس ميوکارد يا همان سکته قلبي در افراد اهداکننده مستمر خون ?? درصد کمتر از افراد غيراهداکننده خون است.
وي با اشاره به فوايد فردي اهداي خون، اظهار مي کند: با اهداي خون، آهن بدن فرد اهداکننده تعديل شده و از انباشت آن که باعث بروز مشکلات و بيماري هاي مختلف مي شود، جلوگيري بعمل مي آيد و غلظت خون و ويسکوزيته آن نيز تعديل شده و خون رساني به بافت ها و مغز بهتر انجام مي شود.
متخصص طبي سنتي با اشاره به اينکه اهداي خون موجب سبکي، شادابي و نشاط اهداکننده مي شود، مي گويد: با اهداي خون، مراکز توليد خون در مغز استخوان فرد اهداکننده فعال شده و خون تازه توليد مي کند.
نوري، با اشاره به تاثيرات اجتماعي اهداي خون در جامعه، ادامه مي دهد: از نظر روانشناختي هر اهداي خون مي تواند جان سه نفر را نجات دهد که اين حس نوع دوستي در اهداکنندگان خون، احساس خوشايندي را در وي ايجاد مي کند و مقبوليت اجتماعي چنين کار انسان دوستانه اي نيز در جامعه افزايش مي يابد.
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از ايرنا، وي يادآوري مي کند: حس نوعدوستي و عمل خير در اهداکننده همچنين موجب ارتقاي سلامت رواني و کيفيت زندگي وي شده و مراکز درماني و بيمارستاني را در نجات جان افراد نيازمند خوني کمک مي کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها