عصر آذربایجان

گزارش خبر

فاصله شعار تا عمل رئيسي در مبارزه با فساد و فقر

فاصله شعار تا عمل رئيسي در مبارزه با فساد و فقر

1402/09/20

گروه سياسي: عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر فاصله زياد بين شعار تا عمل در دولت رئيسي مي‌گويد: حتي اگر حکومت امام زمان هم اين گونه رانت‌ها و افراد با امضاي طلايي حضور داشته باشند، اين تخلفات صورت خواهد گرفت.

گروه سياسي: عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر فاصله زياد بين شعار تا عمل در دولت رئيسي مي‌گويد: حتي اگر حکومت امام زمان هم اين گونه رانت‌ها و افراد با امضاي طلايي حضور داشته باشند، اين تخلفات صورت خواهد گرفت.
سيد ابراهيم رئيسي، رئيس دولت سيزدهم در اظهاراتش در صحن مجلس در زمان ارائه لايحه بودجه 1403 از برنامه ريزي دولت براي رفع فقر سخن گفت، اين درحاليست که رئيسي 4 اسفند 1400 تاکيد کرده بود؛«فقر مطلق نبايد به سال 1401 برسد. مي‌شود در همين سال 1400 برطرف شود.» نمونه اي از چند نمونه ناکامي دولت در عمل به وعده هايي که در ايام انتخابات يا در ماه هاي اول رياست جمهوري اش مطرح کرده بود.
محمد باقري بنابي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي درباره اين موضوع معتقد است داوطلبين رياست جمهوري به دليل آشنا نبودن با فضاي اجرايي قبل از پيروزي چنين شعارهايي مي‌دهند اما بعد از قرار گرفتن در مقام اجرايي با مشکلات آشنا مي‌شوند و به فراخور آن، تغيير استراتژي مي‌دهند.
در ادامه گفتگو با محمد باقري بنابي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي را مي‌خوانيد: *********
*رئيسي اسفند ماه سال 1400 اعلام کرد که فقر مطلق را را مي‌توان به زودي حل کرد و کاري کرد که حتي به سال 1401 نرسد اما آذر ماه سال جاري در مجلس اعلام کرد که مبارزه با فقر مطلق يکي از برنامه‌هاي دولت است، ارزيابي شما از فاصله شعار تا عمل رئيسي به چه صورت است؟
در زمان انتخابات کانديداها در فضايي قرار مي‌گيرند و شعارهايي مي دهند اما بعد از انتخابات، فرد منتخب در فضاي ديگري قرار مي‌گيرد چراکه مشاهده مي‌کند مشکلاتي که در اجرا وجود دارد با مشکلاتي که در جاي ديگر قرار داشتند، متفاوت است. لذا هميشه در انتخابات به داوطلبين گفته مي‌شود که واقعيت‎ها و مشکلات کشور را مشاهده کنند و بعد اظهارنظر کنند و وعده‌هاي انتخاباتي بدهند. بنابراين فکر مي‌کنم رئيسي زماني که در قوه قضائيه بود آمال و آرزوهايي داشت که با آن آرمان و آرزوها وارد بحث انتخابات شد اما وقتي در جايگاه اجرا قرار مي‌گيرند متوجه ايرادات و مشکلاتي مي‌شوند که با توجه به شرايط مشاهده مي‌کنند وعده‌هاي داده شده عملاً قابل تحقق نيست، لذا براي حل مشکلات بايد يک استراتژي ديگري براي حل مشکلات کشور انتخاب کنند.
داده‌هاي داوطلبين رياست جمهوري با واقعيت‌ها تطبيق ندارد
بنابراين به نظر مي‌رسد که داوطلبين زمان انتخابات داده‌‎هايي داشتند که شايد اين داده‌ها واقعي و منطبق با واقعيت‌ها نبودند، الان واقعيت‌هاي جامعه را مشاهده کردند و راهکارهايي پيش‌بيني مي‌کنند که به آن آرمان‌هايي که وعده داده بودند، نمي‌توانند دست پيدا کنند، در مجموع داوطلبين رياست‌جمهوري بعد از انتخاب شدن در مسير مشکلاتي را مشاهده مي‌کنند که بنابر آنها استراتژي خود را تغيير مي‌دهند.
فردي که از قوه ديگري به رياست جمهوري مي‌رسد نمي‌تواند موفق شود
*همانطور که اشاره کرديد رئيسي پيش از حضور در مقام رياست‌جمهوري، رييس قوه قضائيه بوده و به نظر نمي‌رسد که از واقعيت‌ها و مشکلات جامعه دور بوده، باشد، نظر شما چيست؟
فضاي دستگاه قضا و مقننه با دستگاه اجرايي متفاوت است، بر همين اساس مي‌گوييم رييس‌جمهور بايد از دستگاه‌هاي اجرايي بالا بيايد وقتي فردي از قوه ديگر که تجربه اجرايي ندارد به رياست‌جمهوري مي‌رسد، همين مشکلات را دارد، لذا اگر کسي که دستگاه اجرايي باشد و از فرمانداري، استانداري و سپس وزارت به رياست‌جمهوري برسد، صد در صد مي‌تواند موفق شود اما وقتي فردي از دستگاه ديگر به رياست قوه مجريه برسد و به اين صورت باشد که از اول تا آخر عمرش نماينده بوده و هيچ‌گونه تجربه‌اي در دستگاه‌هاي اجرايي ندارد، نمي‌تواند موفق شود اما فردي که زماني در دستگاه‌هاي اجرايي بوده و زمان ديگري هم نماينده بوده، نسبت به بقيه افراد مي‌تواند موفقيت بيشتري داشته باشد. در نهايت به نظر بنده به دليل اينکه رييسي از ابتدا در دستگاه قضائي بود شايد در آنجا تئوري را مشاهده کرده بود اما عملي را مشاهده نکرده بود، اين اتفاقات مي‌افتد.
وقتي دلار دست افرادي باشد که امضاي طلايي دارند، اين تخلفات شکل مي‌گيرد
*گشت ارشاد مديران از جمله وعده‌هاي رئيسي بود اما امروز شاهد فساد بزرگ در حوزه چاي هستيم، ارزيابي شما از اين وعده و عمل به چه صورت است؟
با توجه به وضعيت و ساختارهاي اقتصادي و سياسي در کشور روزنه براي تخلف فراوان است و عملاً کشور با اين مشکل مواجه است، اين اتفاقات نظير اشتباهات و تخلفاتي در دولت‌هاي مختلف صورت گرفته لذا بايد مشاهده کرد رئيس دولت و وزرا چگونه با اين تخلفات برخورد مي‌کنند، اما به نظر بنده با اين ساختار اقتصادي کشور پيش‌بيني مي‌شود که چنين تخلفاتي صورت بگيرد، در حقيقت وقتي انحصاري و رانتي شد و دلار در دست افرادي باشد که امضاي طلايي دارند، اين تخلفات شکل مي‌گيرد.
حتي اگر حکومت امام زمان هم اين گونه رانت‌ها و افراد با امضاي طلايي حضور داشته باشند، اين تخلفات صورت خواهد گرفت. اگر مي‌خواهيم جلوي تخلفات را بگيريم بايد و بايد ساختارهاي اقتصادي و سياسي کشور را اصلاح کنيم به اين ترتيب که تصميمات در اتاق‌هاي شيشه‌اي گرفته شود.
بنابراين تخلفات با اين ساختارهاي اقتصادي عملاً کشور را با مشکل مواجه مي‌کند، اگر مسئولان مي‌خواهند اقدامي انجام دهند بايد ساختارهاي اقتصادي کشور را اصلاح کنند، شفافيتي که گفته مي‌شود منظور اين است که ارز به کدام شرکت تخصيص داده مي‌شود، چه زماني تخصيص داده مي‌شود و چه زماني قرار است جنس وارد کشور شود.در مجموع تخلفات منجر به نااميدي و مايوس شدن مردم مي‌شود.
اگر هزار تا گشت ارشاد داشته باشيم باز هم فساد شکل مي‌گيرد
*بنابراين به نظر مي‌رسد که گشت ارشاد مديران کارکرد مناسبي نداشته است؟
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از خبرآنلاين، خير، بنده اين را نمي‌گويم، گشت ارشاد مديران شعارهايي است که داده مي‌شود، هزار تا گشت ارشاد بگذارند اما تا زماني که ساختارهاي اقتصادي به اين ترتيب باشد کماکان فساد داريم همه هم پليس باشيم اما خود پليس‌ها هم با مشکل مواجه مي‌شوند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها