عصر آذربایجان

گزارش خبر

دريدگي سياسي در عالم سياست باعث چندپارگي جامعه مي‌شود

دريدگي سياسي در عالم سياست باعث چندپارگي جامعه مي‌شود

1403/08/07

گروه سياسي: علي لاريجاني گفت: يکي از ويژگي‌هايي که در چند ماه اخير ما با آن مواجه هستيم، سرعت حوادث در منطقه است که کمتر در گذشته نظير آن را ديده‌ايم. گاه انسان احساس مي‌کند همين اقدام‌هاي شرم‌آور را دشمن در سال‌هاي قبل، ظرف چند سال انجام مي‌داد در زمانه فعلي ظرف چند روز در حال حدوث است.


رييس اسبق مجلس در آئين نکوداشت مرحوم آيت الله مهدوي کني، اظهار کرد: در مورد بزرگي حضرت آيت الله مهدوي سخنان بسياري گفته و نوشته شده است و امروز هم نکات خوبي در اين جلسه مطرح شد. روايتي را از امام حسين عليه السلام به مضمون نقل مي‌کنم که فرمودند انسان‌هايي که اين پنج خصوصيت را داشته باشند سعادتمندند اول عقل دين سوم ادب و چهارم حيا و پنجم خوش خلقي، من فکر مي‌کنم آيت الله مهدوي انصافاً در سلوک سياسي خود اين پنج رکن را به جد در خودش مستقر کرده بود.
به روايت مهر، علي لاريجاني افزود: به تعبير ابن سينا ايشان در فعاليت‌هاي مختلف علمي و سياسي بر عقل اصلي تکيه داشت يعني عقل دورانديش. همين دانشگاه که امروز در محضر شما هستيم نمونه‌اي از دورانديشي ايشان است.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام بيان کرد: گاهي سياسيون ويژگي عقل‌گرايي ايشان را نمي‌پسنديدند مخصوصاً وقتي فضا احساسي مي‌شد، گاهي تعريض‌هايي به ايشان داشتند؛ اما ايشان در اين مسير ثابت قدم بود. آيت الله جوادي در مورد آيت الله مهدوي فرمودند که عالمي آگاه و سياستمداري هوشمند بود که همواره تلاش مي‌کرد تا مباني ديني را در عرصه سياست پياده کند.
لاريجاني ادامه داد: البته تمامي رهبران جمهوري اسلامي چنين تلاشي داشتند و دارند اما موضوع، مقوله تشکيک است. آيت الله مهدوي کني در اين ويژگي اهتمام داشت. ادب سياسي از ديگر ويژگي‌هاي آيت الله مهدوي کني بود و من که نزديک نيم قرن با ايشان آشنايي داشتم نديدم و نشنيدم در موضوعي سياسي ايشان در مورد مخالفان لسان غير مؤدبانه داشته باشد، همين ويژگي‌ها از او به عنوان يک جريان دلپذير در بين همه جريان‌هاي سياسي ايجاد کرده بود.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخشي از سخنانش عنوان کرد: شايد در عالم سياست دوره معاصر ايران کسي نباشد که ايشان را نيک مرد نداند. نيکي و خيرخواهي براي ديگران مقصد هميشگي ايشان بود همانطور که فردوسي گفت بيا تا جهان را به بد نسپريم، به کوشش همه دست نيکي بريم؛ ايشان چنين بود. در رساله پروتاگوراس افلاطون سخن از دو چيز است که هرمس در نهاد آدمي نهاده است يکي عدالت و ديگري شرم؛ عالم سياست به اندازه کافي حاوي خشونت و سردي است. وقتي با دريدگي سياسي همراه شود، حتي با عناوين مختلف بزک هم بشود به چند پارگي جامعه مي‌انجامد. استاد مهدوي کني عقل و دين و ادب را در مبارزات طولاني در خود متجلي کرده بود و مي‌دانست در يک خانواده کوچک که عواطف، آن جمع را به هم پيوند مي‌دهد اگر بي‌شرمي باشد آن پيوند خانوادگي مي‌پاشد.
لاريجاني افزود: جامعه‌اي که چنين پيوندي ندارد قطعاً دچار شکاف‌هاي اجتماعي عميق‌تر مي‌شود. ابزار سلوک سياسي اين مرد نه تنها ملحوف به حيا بود، بلکه در ديگران اين ويژگي را القا مي‌کرد. بارها اين مرد گلايه در چنين رفتارهايي را مي‌شنيدند که بسي رنج مي‌برد، که خود داستان‌ها دارد.
وي گفت: و آخرالامر خوش خلقي ايشان بود، در سخت‌ترين شرايط، محفل ايشان همراه با حسن خلق بود. اين سالک مي‌دانست که بهترين دريافت‌هاي عرفاني در حال ابتهاج براي سالک حاصل مي‌شود و نه قبض روحي؛ آيت الله مهدوي کني اين مسير را در سياست در روزهاي سخت نيز فراهم مي‌کرد تا با عقل کارآمد تصميم‌گيري شود. امام صادق عليه السلام فرمود چهار چيز در هر کس باشد ايمانش کامل است، راستگويي، امانت داري، حيا و خوش خلقي و اين همان است که اميرالمومنين فرمود، مؤمن اهل انس با ديگران است. و خيري نيست در کسي که انس نمي‌گيرد و ديگران نيز با او انس ندارند.
اقدام حماس براي رژيم صهيونيستي يک واکنش ايجاد کرد؛ اما چرا اينگونه؟!
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش دوم سخنان خود پيرامون مسائل روز جامعه اظهار کرد: يکي از ويژگي‌هايي که در چند ماه اخير ما با آن مواجه هستيم، سرعت حوادث در منطقه است که کمتر در گذشته نظير آن را ديده‌ايم. گاه انسان احساس مي‌کند همين اقدام‌هاي شرم‌آور را دشمن در سال‌هاي قبل، ظرف چند سال انجام مي‌داد در زمانه فعلي ظرف چند روز در حال حدوث است.
لاريجاني ادامه داد: برخي از مفسرين سياسي که در رب اين امر را به عامل تندروي و خشونت‌گرايي نتانياهو ربط مي‌دهند. اما به نظر حقير موضوع عميق‌تر است. اسرائيل به طراحي غرب با فرماندهي آمريکا براي تغييرات استراتژيک در منطقه اين وضع را به وجود آورده است.عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اهميت هوشياري سياسي در جامعه را حائز موضوعيت دانست و گفت: گاه گفته مي‌شود اگر حماس چنين اقدامي نمي‌کرد اين بحران به اين وسيعي ايجاد نمي‌شد، البته در شرايط فعلي نمي‌شود يک پاسخ دقيق به اين سوال داد زيرا احتياج به زمان دارد تا آن مسائل پشت پرده اين حوادث تا حدودي روشن شود.
لاريجاني در همين رابطه افزود: اقدام حماس براي رژيم صهيونيستي يک واکنش ايجاد کرد اما چرا اينگونه، همواره بين عمل و عکس‌العمل يک تناسب وجود دارد و همين امر نشان مي‌دهد که آنها طراحي داشتند، احتمالاً اين اقدامات طراحي را جلو انداخت. موضوع دوم شايد قدري پاسخ را روشن‌تر کند، اقدامي که رژيم صهيونيستي در ماجراي پيجرها انجام داد الان کاملاً مکشوف شده که 15 سال روي اين پروژه کار کردند که در چهار کشور شرکت‌هايي تأسيس کنند. بعد اين مواد منفجره را با دقت زياد در داخل باتري آن پيجرها کار بگذارند. با روکشي که براي آنها ايجاد کردند که بتوانند از ايکس ريل‌ها عبور کند.
وي ادامه داد: لذا طراحي طولاني 15 ساله آنها معلوم مي‌کند که داستان مربوط به اين چند ماه اخير نيست. مسئله دوم اين است که وقتي ايران اين را که از ابتدا مطرح کردند در جريان اين ماجرا نبود چرا خودش را در وسط ميدان انداخته، البته ايران به عنوان يک کشور با انديشه و بزرگ در منطقه نمي‌تواند بي نظر باشد، اما ايران مسئوليت ابتدايي خود را امنيت ملي خودش و منافع ملي خودش مي‌داند. ضمناً به نيازهاي مسلمانان و مقابله با ظلم در جوف آن توجه دارد.
تشکيل حزب الله پس از اشغال لبنان توسط اسرائيل انجام گرفت
وي گفت: حتي تشکيل حزب الله هم پس از اشغال لبنان توسط اسرائيل انجام گرفت که عده‌اي از مجاهدان در کنار هم قرار گرفتند و براي دفاع از کشورشان حزب الله را ايجاد کردند و بعد از مدتي اسرائيل را مجبور کردند که لبنان را ترک کند. در عراق هم مقاومت در اثر اشغال اين کشور توسط آمريکا و غرب و خشونت زايدالوصفي که نسبت به مردم عراق داشتند، به وجود آمد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه در يمن نيز مقاومت به دليل بمباران‌هاي وحشيانه‌اي که در چندين سال اتفاق افتاد، شکل گرفت، گفت: در يمن بين علي عبدالله صالح و حوثي‌ها اختلاف بود، اما اين اختلاف دروني در يک کشور بود و ربطي به اين نداشت که عربستان دخالت نظامي کند و سال‌ها آنجا را بمباران کند. لذا بعد از آن حوادث بود که يک مقاومت جدي در يمن شکل گرفت.
لاريجاني در مورد چرايي حمايت ايران از جريان مقاومت که در منطقه شکل گرفته بود، گفت: بعضي‌ها مي‌گويند چرا حمايت کرديد اما همانطور که عرض کردم، موضوع به امنيت ملي ما و منافع ملي ما ربط دارد و وقتي دشمني دنبال تغييرات مهم در منطقه است، طبعاً ايران هم از امکانات خودش بايد استفاده بکند. نکته دوم مربوط به اصول قانون اساسي است در اصل سوم بند 16 آمده است تنظيم سياست خارجي کشور بر اساس معيارهاي اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمايت بي‌دريغ از مستضعفان جهان است.وي که به اصل 154 قانون اساسي و وظايف دولت اشاره کرد، ادامه داد: دولت جمهوري اسلامي از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفين در برابر مستکبرين در هر نقطه از جهان حمايت کند.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع

پربازدیدترین خبرها

پرتفسیرترین خبرها