عصر آذربایجان

گزارش خبر

جاسوس ساواک در منزل علامه جعفري!

جاسوس ساواک در منزل علامه جعفري!

1402/08/28

گروه تاريخي: »... با توجه به مطالعه عميق واعظ مذکور [علامه جعفري] همواره دانشجويان و افراد روشنفکري که زمينه‌هاي مذهبي آماده‌اي داشته‌اند، مشتاق به شرکت در جلسات مورد بحث بوده‌اند و گزارش‌هاي واصله حاکي از آن است که تعدادي از افراد شرکت‌کننده در جلسات مورد بحث را تقريباً هميشه پاره‌اي از دانشجويان ناراحت تشکيل داده‌اند« خطه آذربايجان و در راس آنها تبريز، شهر اولين‌ها به خاطر وجود علماي بزرگي چون علامه طباطبايي(صاحب تفسيرالميزان)، علامه اميني(صاحب الغدير) و علامه جعفري( فيلسوف شرق)، به شهر علامه‌ها مشهور است.

 گروه تاريخي: »...  با توجه به مطالعه عميق واعظ مذکور [علامه جعفري] همواره دانشجويان و افراد روشنفکري که زمينه‌هاي مذهبي آماده‌اي داشته‌اند، مشتاق به شرکت در جلسات مورد بحث بوده‌اند و گزارش‌هاي واصله حاکي از آن است که تعدادي از افراد شرکت‌کننده در جلسات مورد بحث را تقريباً هميشه پاره‌اي از دانشجويان ناراحت تشکيل داده‌اند« خطه آذربايجان و در راس آنها تبريز، شهر اولين‌ها به خاطر وجود علماي بزرگي چون علامه طباطبايي(صاحب تفسيرالميزان)، علامه اميني(صاحب الغدير) و علامه جعفري( فيلسوف شرق)، به شهر علامه‌ها مشهور است.
عبارت ديگر روزهاي 24 و 25 آبان ماه به ترتيب سالروز درگذشت دو تن علماي بزرگ اين خطه، يعني نويسنده تفسيرالميزان، علامه طباطبايي(ره) و علامه محمد تقي جعفري فيلسوف، فقيه، متفکر، عارف وحکيم برجسته معاصر است. از اين رو، با توجه به رسالت خطير حرفه‌اي که اصحاب رسانه در قبال جامعه دارند، سالگرد رحلت اين دو عالم بزرگ آذربايجان را بهانه کرديم، تا اينکه هم به رسالت و وظايف حرفه اي و اخلاقي خويش در اين راستا عمل کرده باشيم.
جاسوس ساواک در منزل علامه جعفري!
 علامه محمدتقي جعفري از انديشمندان، فلاسفه و عرفاي معاصر اسلامي و ايراني است که در طي نيم قرن اخير، تلاش‌هاي علمي و ديدگاه‌هاي مختلف ايشان، آشناي اهل معرفت بوده است.علي‌رغم اين موضوع که ظاهراً به نظر مي‌‌رسد علامه جعفري به عنوان انديشمند و فيلسوف صرفاً به تبيين و تشريح اصول فلسفه اسلامي اشتغال داشته و در نتيجه نقشي در زمينه مسائل سياسي ـ اجتماعي عصر خويش نداشته است، با نگاهي به سوابق عملکرد اين انديشمند، نقش ارزشمند وي در دفاع از مباني اسلامي در مقابل هجمه‌هاي منتقدان و مخالفان و روشنگري و آگاه‌سازي اذهان جامعه، به‌خصوص قشر جوان و دانشجويان نقش وي در اين زمينه بيشتر نمايان مي‌‌گردد. فعاليت‌هاي علامه جعفري در عرصه مبارزاتي تا اندازه‌اي بارز بود که ساواک ايشان را تحت نظر داشت. سازمان اطلاعات و امنيت کشور چندين بار علامه جعفري را احضار نمود سؤالاتي را از وي در زمينه فعاليت‌هايش پرسيد. همچنين مکالمات تلفني علامه به طور مرتب توسط مأموران ساواک کنترل مي‌‌شد. ساواک به مأموران خود دستور داده بود سخنراني‌هاي استاد در حسينيه ارشاد را تحت کنترل و مراقبت شديد قرار دهند. چنان‌که در يکي از گزارش‌هاي اين مأموران آمده است که: «... با توجه به مطالعه عميق واعظ مذکور [علامه جعفري] همواره دانشجويان و افراد روشنفکري که زمينه‌هاي مذهبي آماده‌اي داشته‌اند، مشتاق به شرکت در جلسات مورد بحث بوده‌اند و گزارش‌هاي واصله حاکي از آن است که تعدادي از افراد شرکت‌کننده در جلسات مورد بحث را تقريباً هميشه پاره‌اي از دانشجويان ناراحت تشکيل داده‌اند». در اين زمينه فرزند علامه حکايتي را نقل مي‌‌کنند: »در سال 55 جواني به استاد مراجعه مي‌‌کند و ضمن ابراز علاقه به استاد، خود را فرد غريبي در شهر تهران معرفي مي‌‌کند که به دنبال مکاني براي سکونت مي‌‌گردد. استاد ضمن ابراز محبت، يکي از اتاق‌هاي منزل خود را در اختيار آن جوان مي‌‌گذارد. آن جوان براي مدت شش ماه در منزل استاد اقامت مي‌‌کند و در درس‌هاي ايشان حاضر مي‌‌شود. در تمام اين مدت خرج جوان و غذاي او از ناحيه استاد و بيت استاد تأمين مي‌‌شد. در طول مدت اقامت آن جوان تعدادي از دوستان استاد به ايشان اظهار مي‌‌کنند که ممکن است آن شخص مأمور ساواک باشد. استاد به اين حرف‌ها توجهي نمي‌کند و همچنان جوان را مورد محبت خويش قرار مي‌‌دهد. پس از شش ماه آن جوان از منزل استاد مي‌‌رود و به طور کلي ناپديد مي‌‌شود. پس از آن گاهي که صحبت از آن جوان و احتمال مأمور بودن او پيش مي‌‌آمد، استاد مي‌‌فرمود: »من مي‌‌دانستم که او مأمور ساواک است«
به گزارش عصر آذربايجان به نقل از فارس،سرانجام علامه نيز مانند ساير افراد ديگر در مبارزه‌ي سياسي‌ـ فرهنگي در دوران رژيم شاه از تعرض نيروهاي رژيم در امان نماند. اما علي‌رغم تمامي تلاش‌ها که حتي منجر به حمله به منزل ايشان در سال 1352 و بازرسي کتابخانه‌ي وي گرديد، رژيم در جلوگيري از فعاليت‌هاي ايشان ناکام بود.

منبع :

برچسب ها:

نظرات کاربران

    بازگشت به ابتدا صفحه

ارسال نظر

اخبار مرتبط

هزینه سرمایه ملی برای دریاچه ‌بیمارارومیه خیانت است

پدر علم کويرشناسي ادعا كرد
خروج

پدرعلم کویرشناسی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور صرف هزینه کلان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه کار عقلانی نیست، گفت: این دریاچه بیمار است و به هیچ عنوان احیا نخواهد شد.

۹۰ درصد فسادهای مالی ناشی از رانت اطلاعاتی در دولت است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي:
خروج

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ درصد فسادهای مالی از رانت اطلاعاتی در دولت است و پایه فساد اخلاقی نیز فساد مالی است.

بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:با توجه به وضعيت اسفبار اشتغال در آذربايجان غربي، وجود 40 هزار فارغ‌التحصيل بيکار در اين استان و بهبود وضعيت اشتغال و کسب و کار در گرو اهتمام جدي مسئولان است.

افزايش اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي استان

عصر آذربایجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش:شش ماه نخست امسال شاهد افزايش 217 درصدي اجراي احکام قضايي در خلع يد مناطق جنگلي از لحاظ مساحت در استان بوده و با توجه به نقش و اهميت منابع طبيعي بايد بهره‌برداري اصولي از آن مورد توجه جدي قرار گيرد.

تيغ مشکلات مالي بيخ‌ گلوي ناشران کتاب

گزارش
خروج

گروه گزارش: گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در ‌‌نهايت توزيع و پخش کتاب از پروسه‌هاي دشواري است که همه ناشران چه کساني که سال‌ها در اين زمينه فعاليت دارند و چه کساني که تازه وارد حيطه نشر شده‌اند از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين بخش به شمار مي‌رود دغدغه‌هاي ناشران استان آذربايجان غربي گلايه‌هاي زيادي از آن دارند.

تندرستی

نذري وتهديد سلامت عزاداران
خروج

گروه تندرستي:در دهه اول ماه محرم بسياري از تكايا، مساجد و حسينيه‌ها غذاي نذري مي‌دهند. هرچه هم كه به تاسوعا و عاشوراي حسيني نزديك‌تر مي‌شويم، هيات‌هاي بيشتري به خيل عزاداران و نذري‌دهندگان مي‌پيوندند و از طرفي بر گيرندگان غذاي نذري هم افزوده مي‌شود.

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي

پاسخ امام زمان (عج) به چند شبهه عاشورايي
خروج

گروه دين و انديشه:کافيست فقط چند لحظه به ماه محرم و روزهاي عزاداري بر امام حسين عليه السلام بيانديشي. اين فکر ناخودآگاه يک شيعه را به ياد امام زمان خويش مي اندازد که آن حضرت چه نگاهي به اين ماه دارد و انديشه و افکار او در اين باب چگونه است؟

مبالغه‌گويي مهم‌ترين آسيب در عزاداري‌ها است

امام جمعه مياندوآب:
خروج

گروه خبر:امام جمعه مياندوآب گفت: اغراق و مبالغه مهم‌ترين آسيب در آئين‌‌هاي عزاداري امام حسين (ع) است.

ايجاد امنيت اجتماعي پايدار نيازمند خرد جمعي

عصر آذربايجان گزارش مي‌دهد
خروج

گروه گزارش: امروزه امنيت اجتماعي به يکي از مهمترين مباحث در بحث امنيت تبديل شده است؛ ايجاد امنيت اجتماعي پايدار به ويژه در استان‌هاي مرزي، نيازمند همت جدي تمام متوليان بخش فرهنگي و اجتماعي است.

معماي حل نشده راه هاي زير زميني تبريز

گفتگو
خروج

گروه تاريخي:?راه هاي زير زميني و عجايب ناشناخته آن هميشه در فيلم هاي علمي تخيلي يکي از سکانس هاي مشهور و مورد علاقه کارگردانان و تماشاگران است و آنها را روي صندلي سينما يا مقابل صفحه جادويي تلويزيون ميخکوب مي کند.

استان زنجان ظرفيتي ناشناخته براي کشورهاي قفقاز

گزارش
خروج

گروه سياسي: استان زنجان در شمال‌غرب کشور مسافت قابل قبولي با کشورهاي قفقاز دارد، اما اين ظرفيت براي اقتصاد زنجان به خوبي به کارگيري نشده است.

درباره نشریه عصر آذربایجان

خروج

«عصر آذربایجان» نخستین نشریه منطقه ای استان های آذربایجان غربی ،آذربایجان شرقی،زنجان و اردبیل هست

سایر اخبار این موضوع